Noutati :

Liceul C.D. Loga intra de tot in reabilitare: 1,6 milioane de euro de la UE pentru renovarea cladirii. Unde vor invata elevii?

20 octombrie, 2014 - 02:53 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Cei peste 1.000 de elevi de la Colegiul National C.D. Loga din Timisoara nu vor mai merge la cursuri in centrul orasului, vreme de aproape un an. Ei sunt mutati in cladirea Colegiului Regele Ferdinand de pe strada Lorena, pe toata perioada lucrarilor de modernizare a liceului.

Primaria Timisoara a inceput deja lucrarile de reabilitare la acoperisul cladirii, din care curgea apa la fiecare ploaie, elevii invatand in conditii de nedescris. Pentru repararea acoperisului se investesc 1 milion de lei, bani de la nemti, prin programul KFW, in care Banda de Reconstructie si Dezvoltare a Germaniei ne imprumuta bani sa ne reabilitam cladirile istorice.

In curand incepe cea de-a doua etapa, aceea de renovare a cladirii in care functioneaza unitatea de invatamant. 1,6 milioane de euro, majoritatea banilor venind de la Uniunea Europeana, se investesc pentru reparatii si dotari. De lucrari se va ocupa aceeasi firma (n.r. colaborarea dintre Constructim si Alex Dia Construct) care a castigat prima licitatie, sustine seful Agentiei de Dezvoltare Regionala Vest, Sorin Maxim. Practic, se schimba doar finantarea si lucrarile merg mai departe.

Vor fi renovate si dotate 27 de sali de clasa, 10 laboratoare, o biblioteca, 9 cabinete, 2 sali de sport, o sala de festivitati, precum si un muzeu de biologie. 1.150 de elevi vor beneficia de infrastructura reabilitata, sustine primarul Nicolae Robu, care a semnat, luni, proiectul pe fonduri europene. Lucrarile trebuie sa fie gata in 12 luni de la semnarea contractului.

Practic, se va lucra la structura de rezistenta, la fatade, pardoseli, pereti, tamplarii, va fi refacuta canalizarea pluviala, vor fi amenajate toaletele, dar si terenul de sport si vestiarele. Elevii de la Loga se vor muta de indata ce municipalitatea termina de amenajat cele peste 32 de sali disponibile la Colegiul Ferdinand, la care este nevoie stringenta de lucrari de igienizare.

Valoarea totala a proiectului este de 7,3 milioane de lei, 6,9 fiind bani europeni nerambursabili.

CITESTE SI:

Elevii de la liceul Loga transforma dezastrul in arta. Ce forme capata petele de igrasie? Acoperisul gaurit al scolii e un ‘artist’ desavarsit. FOTO!

Elevii de la Liceul C.D. Loga, mutati din centrul orasului. Unde vor invata cei peste 1.000 de tineri?

Santier in scoala: incep reparatiile la acoperisul Liceului C.D. Loga, cu bani de la nemtiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...