Noutati :

Liceenii vor avea voie sa protesteze. Ce mai prevede noul statut al elevului?

6 august, 2016 - 10:55 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Toti elevii vor avea dreptul, de anul viitor scolar, sa conteste notele primite pe lucrarile scrise de la orele de curs, dar si sa dea un feedback anonim profesorilor. Pe de alta parte, dascalii nu vor avea voie sa lezeze imaginea sau demnitatea copiilor.

Acestea sunt doar cateva dintre reglementarile care fac parte din Statutul Elevilor, document care ar urma sa fie adoptat saptamana viitoare.

Mai mult, potrivit Statutului Elevilor, acestia vor putea, de acum, sa ceara profesorilor sa argumenteze notele cu care au punctat lucrarile copiilor. Iar daca argumentele nu sunt convingatoare, elevul va putea cere, in scris, reevaluarea lucrarii. Recorectarea va fi facuta de alti doi dascali, care nu predau la clasa respectiva.

De asemenea, elevii de liceu vor avea dreptul sa protesteze, atunci cand sunt nemultumiti, insa in afara orelor de curs.

Citeste mai mult aici.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Elevii vor ajunge sa isi dea singuri notele… superb!

 2. Intrebari:
  1. Se poate cere elevilor ca sa si invete?
  2. Se poate cere elevilor sa nu conturbe orele sau, in caz contrar, pot fi rugati sa paraseasca clasa?
  3. Lipsa de la ore in caz de proteste se recupereaza? daca da, profesorul este platit pentru aceasta activitate?
  4. Afisarea punctajului este suficient? Are apoi fiecare elev discernamantul sa-si autoevalueze lucrarea?
  5.Cu ce puteri va fi investit „sindicatul” elevilor, si cine-l va organiza si conduce?
  Imi place foarte mult acel … sa dea un feedback anonim profesorilor … ; dece nu si „organelor superioare”, ca de, este la moda „anonimatul” in meserie.