Noutati :

Liceenii pot „creste” timp de sase saptamani, cat altii in 4 ani: inscrierile la programul Grow 1.0 au inceput in Timisoara

19 septembrie, 2011 - 02:49 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

Aproape o suta de elevi de clasa a X-a din Timisoara vor fi invatati cum sa-si dezvolte aptitudinile personale de studenti de la universitati din toate colturile lumii. In aceasta toamna sunt alesi liceenii!

Elevii din clasa a X-a se pot inscrie in Grow – programul educational inovativ desfasurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel national.

Pe langa orele de curs, unde invata mai mult notiuni teoretice, liceenii au sansa sa descopere care sunt abilitatile pe care le au si cum se pot folosi de ele pentru a avea rezultate bune la scoala sau pentru a-si face mai multi prieteni.

Liceenii se pot inscrie pentru editia Grow 1.0 din 2011 pe www.growedu.ro incepand cu data de 19 septembrie, dar nu mai tarziu de 28 octombrie. Pot participa elevi din 14 orase: Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Pitesti, Sibiu, Suceava, Targu Mures si Timisoara.

Cum sa iti organizezi timpul si spatiul, cum sa conduci un proiect, care sunt valorile romanesti sunt EU sunt cateva dintre atelierele de lucru la care vor participa liceenii.

„Cu o abordare specifica pentru fiecare an de liceu in parte, Grow ofera 4 ani de dezvoltare complementara prin educatie non-formala. Pentru  participantii la editia pentru clasa a X-a, organizatorii Grow propun cate 10 intalniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 saptamani, sustinute in limba engleza”, ne spune Anee-Marie Todea, vicepresedinte comunicare AIESEC Timisoara.

In cadrul editiei precedente a Grow, peste 900 de participanti de clasa a 9-a si-au descoperit punctele tari si slabe, au descoperit munca in echipa, ce inseamna managementul de proiect si au inteles specificul valorilor romanesti.

Despre interactiunea cu studentii internationali, Codruta, eleva in Lugoj isi aminteste: ”Facilitatorii internationali au fost grozavi. Stiau cum sa vorbeasca cu noi, cum sa ne inteleaga si bineinteles au fost prietenosi si cu niste oameni buni. In proiectul Grow am invatat multe lucruri despre noi, despre ce putem face, ce ne place cu adevarat, ce valori avem, ce inseamna munca in echipa si multe alte lucruri importante care ne vor schimba viitorul”.

Organizat de AIESEC si scoala de Valori, programul Grow a ajuns deja la a VI-a editie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...