Noutati :

Liceenii nu se dezmint. Inspectorii scolari au controlat 13 licee din Timis, iar un sfert dintre elevi nu erau la ore

22 noiembrie, 2011 - 01:33 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Elevii de liceu lipsesc pe capete in Timis. Unul din patru liceeni nu sta vinerea, la ultimele ore la scoala. Inspectorii scolari au alcatuit un top al unitatilor scolare cu cei mai multi absenti!

Daca in urma cu doua saptamani inspectorii scolari au facut zeci de controale in scoli pentru a-i prinde pe cei care absenteaza de la ore, dar si pe dascalii care nu intra la clasa, verificarile au continuat si rezultatele au fost similare. In medie, un sfert dintre elevi au lipsit de la scoala vineri, de la ultimele doua ore. Controalele realizate de inspectorii scolari au fost facute la 13 unitati de invatamant.

Am vrut sa verificam cum se tin orele in ultima zi a saptamanii, in ultimele ore. Asa cum banuiam, multi dintre elevi au fost absenti”, ne-a spus Marin Popescu, inspector scolar general in Timis.

Inspectorii au conturat si un top al liceelor de unde lipsesc cei mai multi elevi. Astfel, cel mai mare procentaj de absenteism a fost inregistrat la Colegiul Tehnic ”Regele Ferdinand I” – 56% dintre elevi lipsind de la ultimele doua ore de vineri. Urmeaza Colegiul Tehnic „I.I.C. Bratianu”, cu 51% elevi absenti si Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”- 47%.

Nici profesorii nu s-au lasat mai prejos. Daca unele cadre didactice isi fac treaba la ore (in primul rand intrand la clasa), altii au fost prinsi plecati din scoala la momentul controlului si lasand clasele descoperite. Cei mai multi – 4 dascali – au lipsit de la Colegiul National ”I. Vidu”. Cate unul nu a fost prezent la ora la Liceul de Arte Plastice, la Grup Scolar Agricol, la Colegiul Tehnic „I.I.C. Bratianu” si la Colegiul Tehnic ”I. Mincu”. In total, 8 cadre didactice au lipsit nemotivat.

Din cele 13 scoli controlate de inspectorii scolari, aproape 1.500 de elevi din 5.800 n-au fost prezenti, procentul absenteismului fiind de 25%. Cu toate acestea, in ultimii ani, in judetul Timis nu a fost exmatriculat niciun elev din cauza absentelor.

In cazul invatamantului obligatoriu, de zece clase, sanctiunea este mutarea disciplinara la alta clasa sau alta scoala. Elevii din clasele XI si XII pot fi exmatriculati in doua cazuri din cauza absentelor: fie au lipsit la mai mult de 10% din numarul total de ore de la o disciplina, fie au peste 40 de absente, pe durata unui semestru. Pana acum, eu nu stiu sa existe elevi exmatriculati in Timis din cauza absentelor”, explica inspectorul scolar general.

Urmeaza controale zilnce in unitatile de invatamant liceale. Acestea au rolul de a ne ajuta in fundamentarea retelei scolare pentru clasa a IX-a de anul viitor. Va spun, multe clase vor fi taiate pentru ca, se pare, acestea au fost formate numai pentru a putea oferi ore cadrelor didactice”, a precizat Marin Popescu.

In alta ordine de idei, Colegiul National ”C.D. Loga” este prima unitate de invatamant din judetul Timis care urmeaza sa introduca sistemul de supraveghere in scoala. Intrarea se va face pe baza de cartela, iar elevii vor fi monitorizati mai usor. ”C.D. Loga” se numara printre unitatile de invatamant cu cea mai buna prezenta la ore in randul elevilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. V-ati pus intrebarea de ce s-a ajuns la situatia asta dezastruoasa si cine e vinovat pentru distrugerea scolii romanesti ? Ministerul analfabetizarii este!