Liceenii au start la programul YouthBank! 20.000 de lei sunt pusi la bataie pentru proiectele elevilor!


TIMISOARA. Echipe de liceeni timisoreni vor implementa proiecte care vin in sprijinul comunitatii locale, cu identificarea problemelor, dar si a solutiilor. Ei primesc pana la 3.000 de lei pentru derularea programelor!

Echipa YouthBank pune la dispozitia liceenilor timisoreni un fond in valoare de 20.000 lei. Banii vor fi folositi pentru a finanta proiecte care trebuie sa aiba un impact in comunitate si sa reprezinte o solutie la o nevoie identificata de tineri.

Incepand cu aceasta runda de finantare concentrarea noastra se indreapta in special catre acele initiative care isi propun un impact pe termen lung si care sunt concepute avand in vedere sustenabilitatea acestor proiecte. De aceea, vom incuraja proiectele care dezvolta activitati de antreprenoriat social si anume pe cele care folosesc finantarea obtinuta din fondul YouthBank pentru a crea produse sau servicii inovative care raspund unei nevoi a comunitatii si din vanzarea carora obtin venituri care sa permita continuarea initiativei si au un impact pe termen lung, inclusiv prin identificarea si mobilizarea altor resurse din comunitate”, ne spune Ozana Botea, coordonatorul programului YouthBank Timisoara.

Conditii de finantare
– trebuie sa fii licean si sa faci parte dintr-o echipa (minim 3 persoane);
– proiectul propus trebuie sa se desfasoare pe aria geografica a judetului Timis;
– acesta poate acoperi orice domeniu, de la activitati sportive, arta, ecologie, la sanatate sau muzica, astfel incat activitatile sa aduca un beneficiu comunitatii;
– suma solicitata poate fi de minim 2.000 lei si maxim 3.000 lei pentru un proiect;
– perioada de implementare a proiectelor va fi de maxim 2 luni (12 aprilie – 1 iunie 2012);
– echipa aplicanta trebuie sa colaboreze cu o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie) pentru a asigura evidenta contabila si financiara a proiectului.

Aplicatiile liceenilor trebuie trimise pana in 30 martie 2012. Urmeaza o preselectie si consultanta pe proiecte pentru ca, in 9-10 aprilie, sa fie selectate aplicatiile ce vor fi finantate. Echipele de liceeni castigatoare vor participa la traininguri de management/comunicare/financiar/raportare/antreprenoriat social, in functie de categoria in care se incadreaza proiectul.

Tinerii pot abtine detalii despre program la adresa de e-mail [email protected].

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...