Liceele teoretice, prima optiune a elevilor de clasa a VIII-a! Vezi care sunt cele mai cautate licee din Timis!


TIMISOARA. Aproape 5.500 de elevi vor intra in clasa a IX-a in toamna lui 2012. Tinerii si-au exprimat deja optiunile, iar mirajul invatamantului teoretic ii atrage in proportie covarsitoare. Totusi, in top 3 cele mai cautate licee se gaseste unul de profil vocational.

Introducerea unor clase de invatamant profesional in judetul Timis, dar si specializarile tehnice si de servicii reprezinta o optiune pentru aproape 2.000 de elevi de clasa a VIII-a, dar nu i-a atras mai mult decat in anii precedenti.

Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica Timis a centralizat optiunile elevilor de sfarsit de gimnaziu pentru anul scolar viitor. Cei mai multi dintre ei doresc sa urmeze o specializare de la un liceu cu profil teoretic – peste 2.500 dintre elevi. Invatamantul tehnologic atrage aproape 2.000 de elevi, iar cel vocational reprezinta interes pentru 700 de tineri.

Elevii aleg in continuare filiera teoretica deoarece exista posibilitatea mai mare de a urma o facultate. In plus, liceele cele mai cunoscute, de prstigiu, din judet, sunt cele de profil teoretic. Aceasta este o interpretare a optiunilor elevilor, noi nu i-am intrebat si pe elevi de ce au facut alegerile„, explica Simona Jugariu, directorul CJRAE Timis.

Luati pe fiecare capitol in parte, elevii care vor la un liceu teoretic prefera disciplinele reale, aproape 60% dintre ei. Mecanica si domeniul economic atrag impreuna 800 de elevi la liceele tehnologice, iar la cele vocationale, cele mai cautate sunt sectorul artistic si cel sportiv.

In top 3 al celor mai cautate licee din Timis, in functie de optiunile elevilor pentru anul viitor scolar, se numara: Colegiul National Banatean – 268 de optiuni, Colegiul National „C.D. Loga” – 261 de optiuni si Liceul cu Program Sportiv Banatul – 222 de optiuni.

Prezenta LPS Banatul in top 3 poate insemna disponibilitatea elevilor de a face mai multa miscare, asociata si cu posibilitatea obtinerii de performante, precum si cu existenta unei curricule mai lejere. Inca de mici, copiii sunt dusi de parinti la sport. Daca reusesc la un liceu de acest profil, pot ajunge sa faca si cariera„, ne spune Simona Jugariu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...