Noutati :

Liceele din Timis cu rezultate dezastruoase la Bacalaureat vor avea mai putine clase in planul de scolarizare pe anul viitor!

22 ianuarie, 2013 - 12:57 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Situatia nu este deloc roz pentru acele unitati de invatamant unde elevii au facut numai act de prezenta la examenul de Bacalaureat din 2012. Inspectoratul Scolar Timis se pregateste sa taie in carne vie.

Planul de scolarizare pentru anul 2013-2014 va fi prezentat maine in Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Timis. Numarul de elevi inscrisi in clasa a VIII-a este sensibil egal cu cel din anul precedent. In proiect avem prevazute 105 clase de profil teoretic, aici sunt incluse si cele vocationale, si 97 de clase profil tehnologic”, a spus Aura Danielescu, inspector scolar general adjunct in Timis.

Ea a adaugat ca, desi in metodologia din acest an nu sunt prevazute taieri de clase la liceele cu o promovabilitate sub 15% la examenul de Bacalaureat, Consiliul de Administratie al ISJ nu va trece cu vederea rezultatele foarte slabe obtinute de unele unitati de invatamant din Timis, iar cea mai drastica sanctiune o reprezinta taierea unor clase a IX-a, cerute de acele scoli in planul de scolarizare.

La sesiunea de vara din 2012, patru licee din Timis au avut promovabilitate ZERO inainte de contestatii:

1. Grup Scolar Agricol Iulian Dracea Timisoara
2. Grup Scolar Agricol Biled
3. Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Timisoara
4. Liceul Particular Henri Coanda Timisoara.
Dupa contestatii, la Grup Scolar Agricol un elev a reusit sa promoveze.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...