Opinia Timisoarei

Liberalii vor modificarea legii electorale si alegerea presedintilor de consilii judetene in doua tururi de scrutin

Senatorul Nicolae Robu, presedintele PNL Timis, spune ca legea electorala ar trebui modificata pentru alegerile din 2012. Mai exact trebuie modificat, in conceptia senatorului, acel articol care prevede modul de alegere a presedintilor de consilii judetene.

In anul 2008, PNL a modificat legea electorala si a introdus votul uninominal. In cazul presedintilor de consilii judetene – care se aleg tot uninominal, conform acestei legi – se organizeaza un singur tur de scrutin. Adica cel care obtine cel mai mare numar de voturi, obtine si mandatul de lider al CJ in judetul unde a candidat.

In anul 2011, tot liberalii, mai exact senatorul Nicolae Robu, presedintele PNL Timis, doreste o noua moduificare a acestei legi. „Cred ca ar fi foarte bine daca legea electorala ar putea fi modificata incat alegerea presedintilor de consilii judetene sa se faca in doua tururi sau indirect, de catre consiliu”, a declarat el.

In privinta aliantei PNL+PC-PSD el spune ca aceasta ar trebui sa functioneze, electoral, doar pana in 2016, iar dupa acest moment,partidele sa reintre intr-o competitie fireasca. In ceea ce priveste alegerile locale din 2012, Robu spune ca fiecare partid ar trebui sa aiba liste proprii de candidati.

Exit mobile version