Liberalii vor modificarea legii electorale si alegerea presedintilor de consilii judetene in doua tururi de scrutin

Senatorul Nicolae Robu, presedintele PNL Timis, spune ca legea electorala ar trebui modificata pentru alegerile din 2012. Mai exact trebuie modificat, in conceptia senatorului, acel articol care prevede modul de alegere a presedintilor de consilii judetene.

In anul 2008, PNL a modificat legea electorala si a introdus votul uninominal. In cazul presedintilor de consilii judetene – care se aleg tot uninominal, conform acestei legi – se organizeaza un singur tur de scrutin. Adica cel care obtine cel mai mare numar de voturi, obtine si mandatul de lider al CJ in judetul unde a candidat.

In anul 2011, tot liberalii, mai exact senatorul Nicolae Robu, presedintele PNL Timis, doreste o noua moduificare a acestei legi. „Cred ca ar fi foarte bine daca legea electorala ar putea fi modificata incat alegerea presedintilor de consilii judetene sa se faca in doua tururi sau indirect, de catre consiliu”, a declarat el.

In privinta aliantei PNL+PC-PSD el spune ca aceasta ar trebui sa functioneze, electoral, doar pana in 2016, iar dupa acest moment,partidele sa reintre intr-o competitie fireasca. In ceea ce priveste alegerile locale din 2012, Robu spune ca fiecare partid ar trebui sa aiba liste proprii de candidati.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Beeeeeiiii nicio alianta nu o sa functioneze fara unguri. UDMR la putere!

 2. Ce propune Robu e de bun simt daca asa ceva mai exista in Romania. Dar eu l-am auzit pe Robu sustinand ce a sustinut si Basescu (culmea!) ca si alegerile parlamentarilor ar trebui sa se desfasoare in doua tururi ca astfel se vede cine e mai bun nu dupa un singur tur. Corect? Corect!

 3. Cred ca Robu va candida de primar. Iata ce-a spus intr-un interviu super pe site-ul „debanat”:
  „Experienţa de la Politehnică, în care, ca rector, am atras foarte mulţi bani din diverse surse, am renovat vreo 70 de clădiri, am construit o bibliotecă, un complex de bazine de înot, am amenajat două baze sportive ultramoderne, am creat un parc, construiesc un institut de cercetări, am dotat la nivel mondial peste 300 de laboratoare, am asigurat condiţii excelente de cazare pentru 6.000 de studenţi în 16 cămine şi de servire a mesei într-o cantină splendidă, cum nu are nicio universitate din România, face să mă tenteze funcţia de primar, pentru că ştiu ce trebuie făcut pentru ca Timişoara, pe care eu o iubesc cu adevărat, să fie mult mai mult decât ce este şi, în plus, am convingerea că şi pot. Mă tentează, însă mai am nevoie de timp pentru a putea lua o decizie, împăcat cu mine însumi.”
  Succes domnule Robu!

 4. Mda… din putul gandirii. Ce se tot ascunde asta dupe deget ca stim cu totii ca o sa candideze. sa nu ne mai duca cu zaharelu atata. c-o fi, c-o invarti, ne-am saturat! Ungurii is dintr-o bucata si va spune Pishta: mai bine un ungur la primarie ca face treaba mai buna decat toti ciuhanzii, robii si grindenii la un loc!!!

 5. Daca se vota la alegerile trecute cum vrea Robu il zburau pe Ostaficiuc de la CJ.
  Mai aproape de realitate ar fi 2 tururi pt. presedintele CJ si pt. parlamentare.
  Daca se va vota in 2 tururi la pres. CJ pedelei(FSN2, dupa cum bine spune Ciorbea) vor fi maturati de noua ciuma rosie (FSN1, PNL si PC) in toate judetele. De aia pedelei se vor opune total amendarii legii alegerilor.