Liberalii nu sunt de acord cu impozitarea pensiilor private

PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private. Președintele PNL Timiș, Alin Nica, a transmis că Partidul Național Liberal a promovat și a susținut întotdeauna necesitatea pilonului 2 și dreptul românilor la o pensie care să le asigure un trai decent.

“Vom continua să fim garanți ai acestui principiu este un promotor al sistemului de pensii private și nu va sprijini niciodată vreo modificare legislativă prin care acesta să fie suprimat”, a adăugat Nica.

În plus, liberalii consideră că ambiguitatea din Codul Fiscal prin care pensiile private sunt asimilate pensiilor de serviciu și riscă să fie impozitate cu cote de 15% și 20% (față de 10% cât sunt în prezent) trebuie corectată de urgență. Liderul PNL Timiș menționează că o astfel de eroare poate afecta economiile a 8,1 milioane de români. De altfel, modificarea legislativă care permite această nedreptate nu a fost susținută de Ministerul de Finanțe.

“Proiectul de lege care a generat o astfel de modificare a fost inițiat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Reprezentanții Ministerului de Finanțe au susținut menținerea regimului fiscal pentru pensiile private în spiritul reglementărilor actuale. Trebuie să ne reamintim că și în cazul pachetului de măsuri fiscale se strecurase un amendament care ar fi afectat pensiile private, însă parlamentarii PNL au corectat eroarea și au protejat pilonul 2. Mai mult decât atât, PNL este singurul partid care, prin lege, protejează cei 8 milioane de români de dublă impozitare. Prin această lege a PNL se va impozita doar câștigul efectiv realizat în urma investirii banilor din cotizarea la fondurile private, din care se deduce plafonul neimpozabil de 2000 lei. Practic, în urma legii PNL din 2022, românii vor lua mai mulți bani când ajung la vârsta de pensionare, iar cotizațiile nu vor mai fi impozitate”, a mai spus Alin Nica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Pilonul II de pensii e o gluma macabra. Noi, cei care avem intre 18-40 ani, nu vom vedea niciodata acei bani.
    Le urez politicienilor sa-si cumpere lumanari si sicrie de toti banii care ii fura de la cetateanul onest si muncitor, astfel incat sa le ajunga pentru tot neamul, pana la a saptea generatie.

  2. pe care ii fura*