Liberalii ii cer primarului Dominic Fritz sa prezinte public cati bani s-au cheltuit pentru deschiderea oficiala a programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii

TIMISOARA. Consilierii locali liberali ii cer lui Dominic Fritz sa prezinte public cat s-a cheltuit pentru deschiderea oficiala a Programului „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii”.

CITESTE SI: Nicolae Robu, dupa deschiderea TM2023: Spiritul Timisoarei nu se invata precum limba intr-un program de pregatire a unei misiuni. Nu puteau lipsi legenda vie Phoenix, trupa Cargo, artistii de la Opera, Filarmonica, Teatrul National 

Grupul consilierilor liberali din Timisoara atrage atentia asupra lipsei de transparenta privind organizarea deschiderii oficiale a TM2023 de catre Primaria Timisoara si solicita publicarea costurilor totale alocate pentru organizarea evenimentului si descrierea tipurilor de cheltuieli efectuate, precum si prezentarea in plenul Consiliului Local Timisoara a unui raport din partea Centrului de Proiecte, structura delegata pentru cheltuirea banilor publici si coordonarea intregului eveniment.

Consilierii liberali mai semnaleaza de asemenea ca, impotriva cerintelor si avertizarii transmise de Comisia Europena, „primarul USR al Timisoarei, Dominic Fritz,” a politizat reputatul titlu european si a platit anunturi in spatiul online in care Programul National Timisoara – Capitala Europeana a Culturii” a fost atribuit USR-ului.

„Fara indoiala, exista controverse serioase si fundamentate privind organizarea deschiderii deschiderii oficiale a TM2023 de catre Centrul de Proiecte Timisoara. Toate aceste discutii pot fi utile daca Centrul de proiecte isi indreapta atentia asupra echipei cu care a lucrat, daca identifica cine si unde a gresit. Pana acum s-a mers pe incredere si iata, au cheltuit milioane de euro pe un eveniment catalogat ca fiind submediocru, cu grave incalcari ale etichetei impuse de protocol si pe alocuri, chiar cu incalcarea legii. În loc sa fie sustinute, au fost atacate valorile Timisoarei: nu s-a respectat tricolorul, nici drapelul, Catedrala este si astazi mascata de acea schela ciudata, iar Biserica Ortodoxa Sarba a fost acoperita de scena pe care a urcat Taraful de Caliu”, a declarat Cosmin Tabara, viceprimar liberal al municipiului Timisoara.

Liberalii mai transmit ca aceasta clarificare a aspectelor legate de organizarea deschiderii oficiale a TM2023 este importanta deoarece ea a fost primul eveniment major organizat de echipa Centrului de Proiecte Timisoara si este deja un exemplu de rele practici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. vest spune:

  Tabara, si taica-tu a fost un mare politician, asa cum esti tu.

 2. preventie spune:

  Prefectul care e reprezentantul Guvernului în teritoriu ar trebui să facă o sesizare la Curtea de Conturi pt a se urmări bugetare şi la Agenţia Naţională de Integritate în caz de conflict de interese .
  Faceţi sesizări către instituţiile abilitate.

  De asemenea urmăriţi cum se cheltuie cei 1.5 milioane de euro pt premiul Melina Mercouri e risc să dispară şi acei bani şi vorbim de bani europeni.

  • xxx spune:

   La Curtea de Conturi aia de unde a plecat Bădălău prin arestare și vine o nevastă de alt PSDist în loc, alături de restul PSD-iștilor cu state vechi în slugărnicia de partid ?
   La ANI, care nu vede nici o declarație de avere dintre cele ce contează ?

   ca să ce să mai faci sesizări la ei ?

   …..să ajungă și în justitția aia de îi achitară pe toți din dosarul Hexi Pharma și mai nou și pe Oprea în dosarul Gigină (odihnească-se).

   O țară de capete plecate, are exact ceea ce merită. Hoarde de hoți în frunte.

 3. Dan A. spune:

  Consilierii locali au acces la lista de cheltuieli, pot afla orice-i intereseaza. Dar daca nu „faci cerere” prin intermediul ziarelor, n-ar mai fi circ in public, nu?

 4. Shine your light spune:

  PNL ar trebui să fie mai incisivi la adresa administraţiei Fritz, până acum a fost mai mult joc de glezne.
  Are schela din centru aviz de la direcţia de Cultură, că pt trotuarele tablă de şah s-a făcut tam tam şi sunt tot acolo, dar pt urâţenia aceea e legalitate ?

 5. Sauerkraut spune:

  Ba să am pardon, coane Iancule de la liberali, că Fritzul nostru mâncător de varză murată a făcut chiar și economie atunci când s-a tăiat ”corentul” în plină festivitate de deschidere a Cachitalei Culturii de Cartofi Prăjiți, Timicioara lui Ionelaș și a lui Vișinel, mânca-ți-aș!

 6. un contribuabil spune:

  Am vrea sa stim si ce au facut cu toate sumele stranse in atatia ani din taxele din Telpark sau Timpark ??? Si-au platit salarii, prime si bonusuri, iar INVESTITIILE / proiectele, unde/cre sunt ???

 7. Ala_Fara_Scoala spune:

  60 milioane .. acolo nu e manjit doar primarul dacaa ma intelegi ce vreau sa zic ,acolo e manjit si pana si trotuarul din fata primariei 🙂