Liberalii din Timis nu vor prag pentru incriminarea abuzului in serviciu (P)

Liberalii din Timiș sunt împotriva stabilirii unui prag valoric pentru incriminarea abuzului în serviciu.

”Sunt neplăcut surprins de votul din Senat privind stabilirea unui prag valoric pentru abuzul în serviciu. Niciun for statutar al PNL nu a luat o astfel de decizie și culmea e că principalii promotori și inițiatori din cadrul Coaliției de Guvernare stau ascunși și tac Aștept în continuare să îi vedem pe adevărații promotori și inițiatori, să își ceară scuze sau pur și simplu să își explice demersul. Eu unul, dar sunt sigur că și colegii mei din PNL Timiș, suntem categoric împotriva unui asemenea prag, dar, în același timp, știu că există o serie de explicații pentru această decizie. Necesitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu este dată de două decizii ale Curții Constituționale, care au caracter obligatoriu. Legislația trebuia modificată și pusă în acord cu deciziile CCR încă de acum de trei ani. Sunt de părere că se puteau găsi soluții pentru a depăși aceste constrângeri. Eu cred că se putea stabili valoarea de 1 leu ca prag și astfel am fi dat semnalul clar că suntem 100% pentru încriminarea abuzurilor săvârșite de oameni aflați în funcții publice”, a transmis Nica. Din punctul său de vedere, există soluții pentru a se reveni asupra acestei decizii. ”Cu toate acestea, având în vedere că proiectul se află încă în dezbatere parlamentară și este perfectibil, le cer deputaților PNL să modifice valoarea pragului în cadrul dezbaterilor din Camera Deputaților, după consultări cu specialiștii din zona de justiție”, a declarat președintele PNL Timiș, Alin Nica.

Pe această temă s-a exprimat și președintele PNL Timișoara, viceprimarul Cosmin Tabără:

”Rolul politicienilor este de a feri societatea cât de mult de comiterea de abuzuri, de încălcarea legii. În urmă cu câțiva ani protestam în stradă pentru o inițiativă care nu făcea altceva decât să favorizeze o persoană politică în încercarea de a-i bara drumul pentru executarea unei pedepse. Nu aș mai fi eu dacă aș susține altceva astăzi! Am fost consecvent întotdeauna ideilor și principiilor mele, a principiilor și valorilor liberale. Vreau să-mi privesc mereu prietenii, copiii și concetățenii în ochi fără remușcări sau cu obligația de a pleca capul! Spun nu abuzurilor”, a declarat Tabără.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...