Noutati :

Liberalii despre masterplanul Timisoarei: „Vrem sa fie Timisoara sat de olari si impletitori de covoare?“

19 februarie, 2012 - 03:34 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: POLITIC
5

TIMISOARA. Liderii liberalilor timisoreni nu sunt de acord cu viziunea primariei: „Timisoara, randez vous cu tehnologia si cultura“. Ei cer urgent o dezbatere publica!

Masterplanul Timisoarei le-a dat insomnii liberalilor timisoreni. De indata ce Primaria Timisoara a postat pe site-ul institutiei proiectul de dezvoltare a orasului jn urmatorii 10 ani, Nicolae Robu, Ciprian Jichici si Horia Cristian l-au citit si au gasit hibele pe care le are. Mai mult, cum problema nu suporta asteptare, au organizat o conferinta de presa duminica, in cel mai scurt timp posibil, pentru a-si face auzita parerea.

Astfel Nicolae Robu, presedintele PNL Timis, saluta postarea pe internet a masterplanului, dar a identificat cateva probleme ca re trebuie solutionate.

Un masterplan o data aprobat si PUG-ul care se dezvolta in jurul lui devin litera de lege. Masterplanul nu traseaza niste directii, ci practic preia. Nu rezulta limpede pe ce este fundamentat acest masterplan, nu rezulta datele prezente la o multime de indicatori care sunt vitali la ceea ce ne propunem pentru Timisoara in viitor. Nu rezulta in nici un fel situatia proprietatilor. Lucrurile iau total diferite turnuri in functie de regimul de proprietate. Masterplanul are consecinte fundamentale in zona bugetului. Se impune a se lucra cu bugete multianuale. Nu rezulta de aici pe ce ne bazam, din cum este tratat masterplanul pana in momentul de fata“, a indicat Nicolae Robu.

El a adaugat ca ceea ce i-a frapat este ca suprafata despre care se vorbeste ca ar urma sa serveasca dezvoltarii activitatilor mestesugaresti este mai larga decat cea a parcurilor industriale de forta. „Si activitatile mestesugaresti au importanta in orasul nostru, dar nu trebuie sa fie in prim-plan“, a continuat acesta.

Pe aceeasi tema, deputatul Horia Cristian a precizat, in mod ironic: „Vrem sa fie Timisoara un sat de olari si impletitori de covoare?“.

Cei care intocmesc acest masterplan actioneaza pe baza unor directii pe care le da primaria. Noi nu vedem aceste directii in acest moment. Aceasta lipsa de viziune va afecta si in continuare dezvoltarea orasului“, acuza liberalul.

Ciprian Jichici, presedintele Comisiei de Urbanism din c adrul Consiliului Local Timisoara, afirma ca „masterplanul trebuie sa rezulte din ceea ce fac in momentul de fata directiile primariei sau sa fie un document de viziune? Dezvoltarea dorim sa o ghidam pe anumite directii sau mergem din inertie? Documentul prevede suprafete impadurite, mare parte dintre ele intersecteaza proprietati private“, subliniind faptul ca la aeroportul Cioca nu este clar specificata situatia terenurilor, mai ales ca o parte apartin Consiliului Judetean Timis, iar o alta parte Primariei Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. d-aia nu mai doarme labaralul asta de robu. f preocupat de masterplanul timisoarei, ce sa ne mai facem. mai preocupat ar trebui sa fie ca s-a schimbat gama de vopseluri de par garnier si poate nu se mai potriveste numarul pe care il foloseste tatuca robu cand isi coloreaza pletele ca o cocota masculina ce este.

    oricum mie imi este clar ca hibele masterplanului le-au dibuit jichici si cu cristian si repede s-a bagat in seama catelusul cu paru cret ca sa creada lumea ca a citit macar documentul.
    bah , robule, du-te tata si lasa-i pe astia tineri pt ca tu esti fix ca antonescu, in loc sa te dai la o parte, te tii cu dintii de scaun si dinamitezi partidul asta, sau ce a mai ramas din el dupa plecarea lui draganescu.

  2. Cu parul vopsit cred ca nu mai stie ce spune ,mai bine ar iesi la pensie si sa steie in parc pe banca!

  3. masterrahat ! in 16 ani nimic nu au facut nici unii nici ceilalti.oras mizerabil .

  4. Mi se pare cel putin ciudata ceasta iesire in presa! De ce? Hai sa nu vorbim despre faptul ca liberalii si taranistii la primarie nu exista ca doua entitati separate, exista o singura alianta electorala care se numeste ATM, cu alte cuvinte, se cearta in interiorul aliantei! A doua curiozitate este legata de sustinerea in continuare a lui Ciuhandu la primarie, anuntata cu surle si trambite de Sasca, tot in presa! Nu mai inteleg absolut nimic! Aveti probleme domnilor? Se cutremura alianta(aliantele)?

  5. Cel mai bine ar fi ca Ciuhandu sa se retraga din cursa electorala. Spre binele orasului…