Liberalii au cerut bani de la bugetul de stat pentru cofinantarea unor proiecte importante pentru Timisoara

Horia Cristian

Horia Cristian

Deputatul liberal de Timis, Horia Cristian, a depus unele amendamente la proiectul bugetului de stat in care a solicitat sume importante de bani pentru Timisoara. Este vorba de cofinantarea a patru proiecte mari de infrastructura.

Concret, Horia Cristian a depus patru amendamente la proiectul de buget in care solicita cate 2 milioane de lei pentru patru mari proiecte, bani care reprezinta cofinantarea de 2% din fondurile europene in baza carora vor fi alocati bani pentru acestea.

Este vorba despre planul integrat de transport urban, centura feroviara de nord a Timisoarei, construirea unui pasaj suprateran peste triajul Garii de Nord si infiintarea unui tren urban pentru care sa se lege liniile de tramvai la cele de cale ferata. „Ecartamentul trenurilor este acelasi cu cel al tramvaielor, in Timisoara”, a explicat deputatul Horia Cristian.

Parlamentarul a mai spus, de asemenea, ca pentru doua dintre proiecte, si anume cel pentru centura feroviara si pentru pasaj, s-au intocmit deja studii de prefezabilitate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...