Noutati :

Liber la postul de city manager la Timisoara! Vezi ce-ti trebuie ca sa ajungi Administrator Public al orasului si cand are loc concursul!

1 februarie, 2013 - 11:10 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. In curand, Timisoara va avea un administrator public, care se va ocupa exclusiv de administrarea orasului. Timisorenii care vor sa ocupe postul de city manager pot sa-si depuna deja candidaturile. Trebuie sa intocmeasca un proiect de management si sa indeplineasca mai multe conditii!

Dosarele de candidatura se pot depune pana in 13 februarie, la sediul Primariei Timisoara, Serviciul resurse umane, camera 8. Apoi este asteptat proiectul de management. Data limita 22 februarie.

Cine doreste sa devina administrator public al Timisoarei trebuie sa faca o analiza a conditiilor de dezvoltare economico-sociala actuala a Timisoarei, sa faca propuneri de eficientizare a administratiei, de imbunatatire a factorilor implicati in dezvoltarea urbana si metropolitana, sa expuna metode, strategii, programe, proiecte, masuri ce vor fi avute in vedere in perioada de executare a contractului si sa faca estimeze realizarea obiectivelor propuse. Cu alte cuvinte, un proiect de management.

Care sunt conditiile generale de participare? Candidatii trebuie sa:

– aiba cetatenia romana, cetatenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor apartinand Spatiului Economic European si domiciliul in Romania;
– cunoasca limba romana, scris si vorbit;
– aiba varsta minima reglementata de prevederile legale;
– aiba capacitate deplina de exercitiu;
– aiba o stare de sanatate corespunzatoare postului pentru care candideaza, atestata pe baza adeverintei medicale eliberate de medicul de familie sau de unitatile sanitare abilitate;
– indeplineasca conditiile de studii si, dupa caz, de vechime sau alte conditii specifice potrivit cerintelor postului scos la concurs;
– nu fi fost condamnat definitiv pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului ori contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals ori a unor fapte de coruptie sau a unei infractiuni savarsite cu intentie, care ar face-o incompatibila cu exercitarea functiei, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea.

Printre abilitatile si calitatile pe care trebuie sa le aiba un city manager trebuie sa se numere si cele de organizare si coordonare, analiza si sinteza, planificare si actiune strategica, control si depistare a eficientelor, rezolvarea eficienta a obiectivelor si problemelor, excelenta comunicare orala si scrisa. Mai mult, trebuie sa lucreze eficient in echipa, atat ca lider, cat si ca membru, sa aiba capacitate de relationare cu superiorii, colegii, subordonatii si publicul general, sa aiba abilitati in gestionarea resurselor umane, sa poata lua decizii, sa consilieze si sa indrume, dar si sa stie sa medieze si sa negocieze. In plus, poate una dintre cele mai importante abilitati: sa gestioneze eficient resursele locale.

Criteriile specifice postului:

– studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma
– doctorat
– cunostinte de operare/programare pe calculator (necesitate si nivel) – Microsoft Office – nivel mediu
– limbri straine: 2 limbi de circulatie internationala, din care obligatoriu limba engleza – nivel avansat
– vechimea in specialitatea studiilor – minimum 10 ani
– vechimea in functii de conducere – minimum 5 ani.

Cum se desfasoara concursul!

Concursul consta in selectia dosarelor de inscriere, intr-o proba scrisa – care se va desfasura in 12 martie, la ora 10:00, la sediul Primariei Timisoara, precum si in interviul si prezentarea proiectului de management – in 13 martie, ora 10:00, la sediul Primariei.

Ce trebuie sa contina dosarul de inscriere:

– cerere de inscriere la concurs adresata conducatorului autoritatii organizatoare;
– copia actului de identitate sau orice alt document care atesta identitatea, potrivit legii, dupa caz;
– copiile documentelor care sa ateste nivelul studiilor si ale altor acte care atesta efectuarea unor specializari, copiile documentelor care atesta indeplinirea conditiilor specifice;
– copia carnetului de munca, conforma cu originalul, sau, dupa caz, si adeverinte care sa ateste vechimea in munca, si in specialitatea studiilor;
– cazierul judiciar sau o declaratie pe propria raspundere ca nu are antecedente penale care sa-l faca incompatibil cu functia pentru care candideaza;
– adeverinta medicala care sa ateste starea de sanatate corespunzatoare eliberata cu cel mult 6 luni anterior derularii concursului de catre medicul de familie al candidatului sau de catre unitatile sanitare abilitate;
– curriculum vitae;
– alte documente relevante pentru desfasurarea concursului .

Adeverinta care atesta starea de sanatate contine, in clar, numarul, data, numele emitentului si calitatea acestuia, in formatul standard stabilit de Ministerul Sanatatii.

 

VEZI AICI care este bibliografia necesara!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Abureli ca si sapaga la medic care nu exista postul este dat pe algoritm politic ……. ce imbecilitate cica CONCURS ca toate concursurile in sistemul public ?

  2. Nici un manager pe jumatate serios nu ar veni la asa concurs. Managerii se recruteaza (adica se cauta in mod activ, se vaneaza, se conving). Nu ii plimbi prin concursuri formale. Fie se aplica algoritmul politic, caz in care totul e frectie la picior, fie castiga cine stie ce birocrat care doar experienta de management nu va avea.

    Conditia principala trebuia sa fie sa fi fost manager a minim 1.000 de oameni si sa fi administrat bugete de minim 10 milioane Euro IN MEDIU PRIVAT. Atunci puteam vorbi de criteriu relevant.

    PS: Majoritatea managerilor buni nu au timp de doctorat. Asa ca e cu dedicatie. Doctorat iti trebuie ca sa faci cercetare nu management.

  3. Ma lesi robule, ma lesi. Ipocritule.