Liber la oferte pentru noul skatepark al Timisoarei din Parcul Central. Cat ne costa pana la urma?

TIMISOARA. Autoritatile locale incearca sa gaseasca o firma care sa amenajeze noul skatepark al orasului, in Parcul Central. Ofertele se pot depune chiar in aceasta luna.

Potrivit Invitatiei de participare la licitatie, municipalitatea este dispusa sa plateasca societatea constructoare cu 1,8 milioane de lei, fara TVA, adica aproape 520.000 de euro, cu tot cu TVA. Valoarea investitiei ar putea scadea insa in urma licitatiei, pentru ca va castiga firma care va depune cea mai mica oferta.

Noul skatepark va fi construit pe spatiul celui vechi, in Parcul Central, pe o suprafata de 1.268 de metri patrati. Vor fi puse rampe din beton prefabricat, sustine primarul Timisoarei, pentru ca parcul de skate sa poata fi si omologat pentru competitii, iar tinerii iubitori de sporturi extreme sa duca numele Timisoarei mai departe, chiar si in competitii internationale.

„Studiul prevede un skatepark omologabil pentru competitii, realizat din beton prefabricat, de calitate. S-a mers pe solutia considerata cea mai buna. E adevarat ca asta costa mai mult, ca noi putem sa facem un skatepark cu obiecte din tabla sau mai stiu eu ce alte variante sau din beton pe care sa-l turnam la fata locului, dar specialistii care au intocmit studiul de fezabilitate nu recomanda astfel de solutii. Pe de o parte, nu ar fi omologabile, dar mai ales ca nu au fiabilitate. Nu poti turna la fata locului un beton care sa se pastreze la regimul de utilizare, la solicitarile la care este supus. Daca facem un lucru, il facem ca lumea”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Ramane de vazut daca in urma licitatiei va fi desemnata o firma constructoare si cat de repede se vor apuca muncitorii de treaba, pentru ca macar vara aceasta iubitorii de senzatii tari sa aiba la dispozitie un parc de skate unde sa-si exerseze talentul. Ofertele pot fi depuse in 18 februarie, intre orele 10:00 – 11:00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...