Liber la lucrari stiintifice pentru scriitorii din inchisori. Ce au decis parlamentarii?

Scriitorii din puscarii au un motiv in plus sa fie mai creativi dupa ultima decizie a parlamentarilor.

Comisia juridica a Senatului a modificat marti OUG 24/2016 stabilind ca persoanele private de libertate primesc o reducere a pedepsei de 20 de zile pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie fata de reducerea de 20 de zile indiferent de numarul cartilor scrise in inchisoare, asa cum a decis Guvernul, informeaza Mediafax.

Eu nu spun ca pentru o lucrare cu adevarat stiintifica se transpira cu sange, ceea ce se si face, dar nici nu pot sa cad in extrema ordonantei sa spun: 20 de zile pentru un profesor universitar care a stat cinci zile dupa gratii si a scris cinci lucrari. Nu se poate. Este o nedreptate ce face ordonanta. De aceea facem un compromis. Dupa parerea mea e putin, dar e parerea mea. Cel putin 20 de zile pentru fiecare lucrare stiintifica„, a declarat Ioan Chelaru, membru al Comisiei juridice si vicepresedinte PSD al Senatului.

Amendamentul a fost adoptat de Comisia pentru drepturile omului pe 21 septembrie si prevede ca pentru fiecare lucrare stiintifica scrisa sau inventie realizata se acorda o reducere de 20 de zile, fata de 20 de zile reducere a pedepsei, indiferent de numarul lucrarilor stiintifice scrise, asa cum era stipulat in textul Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 24/2016.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...