Noutati :

Liber la ajutoarele de incalzire la Timisoara! Vezi de cand se distribuie formularele si unde!

19 octombrie, 2013 - 10:07 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Timisorenii care au venituri lunare nete pe membru de familie de pana la 786 de lei, precum si persoanele singure care au venituri lunare de pana la 1082 lei beneficiaza si anul acesta de ajutoare de incalzire.

Colterm distribuie in perioada urmatoare formularele necesare pentru acordarea ajutorului de incalzire a locuintei in sistem centralizat. Incepand de miercurea viitoare, timisorenii vor putea sa ridice formularele reprezentand cererile si declaratiile pe propria raspundere pentru acordarea ajutorului de la cele 12 puncte operative Colterm. Toate documentele trebuie depuse in aceleasi puncte ale Colterm pana in 5 noiembrie, dar doar pentru ajutorul acordat incepand cu luna noiembrie 2013.

Formularele se pot ridica luni, marti, miercuri si vineri intre orele 10:00 – 14:00, iar joia intre orele 12:00 – 17:00.

Actele necesare:

• cerere si declaratie pe propria raspundere pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei – formulare tip.
• copii dupa actele de identitate ale membrilor de familie cu domiciliul sau resedinta la adresa pentru care se solicita ajutorul (carte de identitate/buletin de identitate/ pasaport/ carte de identitate provizorie, certificat de nastere pentru copiii minori sub 14 ani, permis de sedere temporara sau permanenta ori document de identitate pentru cetatenii straini sau apatrizi).
• adeverinta de la asociatia de proprietari/locatari care sa cuprinda datele personale (nume, prenume, CNP) ale tuturor membrilor familiei pentru care se solicita ajutorul de incalzire si care sunt inscrisi in cartea de imobil si luati in calcul la plata cheltuielilor pentru intretinerea locuintei pentru luna anterioara depunerii cererii (pentru persoanele care nu au domiciliul sau resedinta la adresa pentru care solicita ajutorul);
• acte din care rezulta calitatea titularului cererii fata de imobilul pentru care solicita ajutorul:
– proprietar ( copie dupa contractul de vanzare –cumparare, extras de carte funciara)
– chirias (contract de inchiriere)
– imputernicit (imputernicire de la proprietar/ titularul contractului de inchiriere);
• – adeverinta de la liceu/facultate pentru elevi/studenti peste 18 ani;
• – acte privind veniturile nete lunare realizate de familie in luna anterioara depunerii cererii:
– adeverinta privind venitul net (inclusiv valoarea bonurilor de masa)
– cupoane pensii
– cupoane indemnizatii pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 sau 3 ani
– cupoane indemnizatii cu caracter permanent
– cupoane alocatii de stat pentru copii, respectiv alocatii pentru minorii dati in plasament familial sau incredintati spre crestere si educare
– acte doveditoare ale veniturilor din inchirieri, dobanzi, dividende sau parti sociale
– declaratie privind alte venituri realizate;
– persoanele care nu realizeaza venituri vor depune o declaratie in acest sens.

Cei care nu indeplinesc obligatiile si nu corecteaza corect actele pot fi sanctionati cu amenzi de la 200 pana la 1.000 de lei. Anul trecut, reprezentantii Primariei Timisoara au recuperat bani frumosi de la cei care au primit ajutoare de incalzire fara drept.

Formularele se pot ridica de la urmatoarele puncte Colterm: P. Laurentiu nr. 13, strada Orsova 101, Pomiculturii 24A, Tipografilor 1, C.D. Loga 15-17, P. Craiului 3, Musorgski 4, Aurelian 7, Astrilor 3, Aries 20, Zarand 1, Frunzei 1.

Informatii suplimentare se pot obtine la numerele de telefon 0256.434.530 si 0256.302.611.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ati uitat sa specificati ca cei care au un autoturism peste 1600cmc,indiferent de anul de fabricatie NU beneficiaza de ajutorul de incalzire.