Noutati :

Liber de la Guvernul Ponta! Sute de detinuti pot fi eliberati dupa intrarea in vigoare a noilor Coduri

1 februarie, 2014 - 11:56 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Peste 30.000 de dosare ale unor detinuti au fost analizate de comisiile din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Instantele de judecata vor fi sesizate pentru a se pronunta asupra eventualei incetari a executarii pedepsei privative de libertate pentru aproape 400 de cazuri, urmare a intrarii in vigoare a noilor coduri penale.

„Conform HG nr. 836 din 30 octombrie 2013 si OUG 116 din 23 decembrie 2013, la nivelul tuturor unitatilor penitenciare s-au constituit si au functionat comisii mixte, formate din judecatori, procurori si personal administrativ. Acestea au avut sarcina de a evalua incidenta legii penale mai favorabile in cazul tuturor persoanelor aflate in executarea pedepselor si a masurilor educative privative de libertate, din perspectiva noilor reglementari penale si procesual penale”, se arata intr-un comunicat al ANP.

Astfel, pana la data de 30 ianuarie 2014, comisiile au analizat un numar de 30.887 dosare ale persoanelor private de libertate.

Urmare a acestei analize, s-a constatat ca se impune sesizarea instantelor de judecata, pentru ca acestea sa se pronunte asupra eventualei incetari a executarii pedepsei privative de libertate, pentru un numar de aproximativ 400 de cazuri.

Citeste mai mult!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    revin tovarasii de…lupta. pornim din nou la furat! trai nineaca. ie plin de vile de bogatani (altz hotzi!!!) in dumbravita giroc sanandrei becicherec etc.