Noutati :

Liber de la Guvernul Ponta! Sute de detinuti pot fi eliberati dupa intrarea in vigoare a noilor Coduri

1 februarie, 2014 - 11:56 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Peste 30.000 de dosare ale unor detinuti au fost analizate de comisiile din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Instantele de judecata vor fi sesizate pentru a se pronunta asupra eventualei incetari a executarii pedepsei privative de libertate pentru aproape 400 de cazuri, urmare a intrarii in vigoare a noilor coduri penale.

„Conform HG nr. 836 din 30 octombrie 2013 si OUG 116 din 23 decembrie 2013, la nivelul tuturor unitatilor penitenciare s-au constituit si au functionat comisii mixte, formate din judecatori, procurori si personal administrativ. Acestea au avut sarcina de a evalua incidenta legii penale mai favorabile in cazul tuturor persoanelor aflate in executarea pedepselor si a masurilor educative privative de libertate, din perspectiva noilor reglementari penale si procesual penale”, se arata intr-un comunicat al ANP.

Astfel, pana la data de 30 ianuarie 2014, comisiile au analizat un numar de 30.887 dosare ale persoanelor private de libertate.

Urmare a acestei analize, s-a constatat ca se impune sesizarea instantelor de judecata, pentru ca acestea sa se pronunte asupra eventualei incetari a executarii pedepsei privative de libertate, pentru un numar de aproximativ 400 de cazuri.

Citeste mai mult!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    revin tovarasii de…lupta. pornim din nou la furat! trai nineaca. ie plin de vile de bogatani (altz hotzi!!!) in dumbravita giroc sanandrei becicherec etc.