Noutati :

Let’s Do It, Romania! incepe munca de curatare a Timisului. Primul pas: cartarea mormanelor de gunoi din judet!

20 aprilie, 2012 - 12:21 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0


TIMISOARA. Timisenii care au vazut un morman de gunoi in Timis il pot identificata simplu, pe site-ul www.letsdoitromania.ro. Etapa de cartare a gunoaielor din judet incepe in aceasta primavara! Organizatorii au venit cu multe noutati in acest an!

Anul acesta, cartarea devine si mai simpla la “Let`s Do It, Romania!”. Toti cei care vor sa contribuie la realizarea Hartii Deseurilor pot incarca mormane de gunoi identificate in afara oraselor pe site-ul www.letsdoitromania.ro, in orice moment„, ne spune Radu Rusu, coordonatorul campaniei din Timis.

Cei interesati trebuie sa intre pe site, sa acceseze butonul “Inscrie-te Voluntar” si sa-si creeze un cont, in cazul in care nu au deja unul. Pasul urmator este sa inscrie mormane de gunoi pe harta si pot vota zonele pe care le considera foarte importante pentru a fi curatate.

Cartarea se realizeaza in felul urmator: voluntarii merg pe teren si identifica mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Pentru aceasta, ei vor completa o fisa de morman, cu detalii relevante pentru ziua de curatenie: ce tipuri de deseuri se afla in compozitia mormanului, in ce volum, daca exista elemente de dificultate in acces sau transportul deseurilor, precum si descrierea cat mai completa a punctelor de reper si a modului in care se face accesul. Fotografiile cu mormanul respectiv sunt de asemenea importante. La final, voluntarii introduc datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizand toate detaliile din fisa de morman, explica organizatorii campaniei.

In afara de modalitatea clasica de cartare, voluntarii pot utiliza si aplicatia pe mobil pentru a carta in timp real. Astfel, este disponibila aplicatia gratuita pentru iOS (folosit pentru IPhone). Mormanele identificate vor fi curatate de voluntari pe 12 Mai, Ziua de Curatenie Nationala in 2012.

Anul acesta, actiunea de curatenie nationala va imbraca o noua forma: in fiecare judet vor fi propuse si alese zonele in care se va face curatenie in mod special, fiecare locuitor al tarii avand astfel posibilitatea de a propune si a vota zona pe care si-o doreste curata. Numarul de zone din fiecare judet va fi stabilit in functie de zonele propuse, dar si de resursele locale. Printre primele propuneri se numara Padurea Verde din Timisoara-Dumbravita, Zona Lacului Surduc si Malul Timisului Sag-Albina„, sustine Radu Rusu.

Etapa de votare in Judetul Timis va dura 4 zile. Va incepe pe 4 mai si se va incheia pe 7 mai. Vor putea vota doar cei care sunt inscrisi si au cont pe site-ul Letsdoitromania.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...