Noutati :

Let’s Do It, Romania! a intrat pe ultima suta de metri in Timis. In 12 mai facem curatenie generala!

10 mai, 2012 - 11:34 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0


TIMISOARA. 3.000 de voluntari si zeci de localitati sunt implicate in campania de curatenie generala din acest an a Let’s Do It, Romania! in judetul Timis. Elevi, ong-isti, angajati ai companiilor si ai institutiilor publice vor face Timisul mai curat!

Campania are loc sambata, 12 mai. Se desfasoara la nivel international si implica mii de persoane si in judetul nostru. Fiecare primarie a identificat mormanele de gunoi aflate in raza localitatilor pe care le administreaza, iar in ziua de curatenie generala, timisenii vor face luna si bec peste tot.

Spre deosebire de ceilalti ani avem mult mai putini voluntari. Daca in 2011 am avut 7.000 de voluntari, in acest an avem aproximativ 3.000. Acelasi lucru s-a intamplat si cu identificarea mormanelor de gunoi, mult mai putine in 2012. Am fost la Sag si era mult mai curat decat ne asteptam, la fel si la Padurea Verde. Toate acestea sunt semne bune. Inseamna ca lucrurile au inceput sa se schimbe si oamenii au devenit mai responsabili„, ne spune Radu Rusu, coordonatorul din Timis a campaniei Let’s Do It, Romania!

Campania va incepe sambata de la ora 9. Pentru zona Surduc, mai multe autocare cu elevi ai Colegiului „C. Brediceanu” din Lugoj sunt pregatite sa-si transporte la fata locului. Si in apropierea Timisoarei autoritatile au pus la dispozitia voluntarilor mijloace de transport pentru a-i duce acolo unde este nevoie.

Peste 400 de elevi, 1.000 de angajati din cadrul companiilor, 700 de voluntari si alte cateva sute de angajati din cadrul institutiilor vor participa in Timis la Let’s Do It, Romania!

In aceeasi zi, odata sacii cu gunoi adunati, aranjati la marginea cailor de acces, firmele de salubrizare din judet vor incepe sa le adune.

In 2012, milioane de voluntari din intreaga lume vor organiza o zi de curatenie generala, in perioada 24 martie-25 septembrie. Romania este pe harta mondiala – Ziua de Curatenie Nationala este 12 mai, zi in care vor mai face curatenie si Bulgaria, Republica Moldova si Turcia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...