Legistii au decis: Nicolae si Elena Ceausescu au fost inhumati la Ghencea

Deshumarea si identificarea cadavrelor s-a facut la cererea lui Valentin Ceausescu. Legistii au dat verdictul pe baza probelor ADN. Deshumarea sotilor Ceausescu si expertiza ADN menita sa stabileasca daca intr-adevar cei doi au fost inmormântati in locul in care au fost comemorati de nostalgici si de familie in ultimii 20 de ani reprezinta punctul final al unui proces lung de mai bine de cinci ani. Legistii au dat verdictul pe baza probelor ADN, potrivit Antena 3. In acesti cinci ani, insasi cea care a initiat actiunea, fiica cuplului Ceausescu, Zoia, a murit, procesul fiind insa continuat de sotul ei, Mircea Oprean, si de fratele ei Valentin. Zoia Ceausescu a dat in judecata Ministerul Apararii Nationale, in 2005, cerând magistratilor de la Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti deshumarea parintilor ei si efectuarea unor teste care sa stabileasca identitatea acestora. In expunerea de motive care insotea cererea de chemare in judecata, aceasta cerea MApN sa dovedeasca faptul ca parintii ei au fost inhumati in Cimitirul Ghencea Civil si efectuarea unei expertize medico-legale. Zoia nu era convinsa ca persoanele inhumate in Ghencea civil sunt parintii ei. In plus, ea solicita si un loc de veci in acelasi cimitir, pentru a-si putea ingropa crestineste parintii. Abia in 21 iulie 2010 ramasitele din mormintele unde se presupunea ca au fost ingropati cei doi soti Ceausescu au fost exhumate.

Deshumarea si identificarea cadavrelor s-a facut la cererea lui Valentin Ceausescu. Legistii au dat verdictul pe baza probelor ADN.

Deshumarea sotilor Ceausescu si expertiza ADN menita sa stabileasca daca intr-adevar cei doi au fost inmormântati in locul in care au fost comemorati de nostalgici si de familie in ultimii 20 de ani reprezinta punctul final al unui proces lung de mai bine de cinci ani. Legistii au dat verdictul pe baza probelor ADN, potrivit Antena 3.

In acesti cinci ani, insasi cea care a initiat actiunea, fiica cuplului Ceausescu, Zoia, a murit, procesul fiind insa continuat de sotul ei, Mircea Oprean, si de fratele ei Valentin.

Zoia Ceausescu a dat in judecata Ministerul Apararii Nationale, in 2005, cerând magistratilor de la Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti deshumarea parintilor ei si efectuarea unor teste care sa stabileasca identitatea acestora.

In expunerea de motive care insotea cererea de chemare in judecata, aceasta cerea MApN sa dovedeasca faptul ca parintii ei au fost inhumati in Cimitirul Ghencea Civil si efectuarea unei expertize medico-legale.

Zoia nu era convinsa ca persoanele inhumate in Ghencea civil sunt parintii ei.

In plus, ea solicita si un loc de veci in acelasi cimitir, pentru a-si putea ingropa crestineste parintii.

Abia in 21 iulie 2010 ramasitele din mormintele unde se presupunea ca au fost ingropati cei doi soti Ceausescu au fost exhumate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.