Noutati :

‘Legendele Timisoarei’ se dezvaluie la Universitatea Politehnica Timisoara

11 decembrie, 2017 - 10:07 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Cu istoria sa tumultuoasa, veche de secole, Timisoara nu putea fi ocolita de legende, de intamplari controversate, pline de mister, unele de-a dreptul infioratoare. Cel care s-a ocupat, de-a lungul timpului, de culegerea acestor legende urbane, cunoscutul istoric timisorean Ioan Hategan, lanseaza, in 13 decembrie, la ora 13:00, in Sala Senatului Universitatii Politehnica Timisoara, cel de-al treilea volum din „Legendele Timisoarei”, o colectie care se refera la istoria urbei de pe Bega din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre. Evenimentul este organizat cu sprijinul Fundatiei Politehnica Timisoara.

Primul volum se refera la perioada de pana la 1552 si include una dintre cele mai palpitante legende nedescoperite de publicul larg, care se refera la juramantul unui rege ungar, facut in Castelul Huniazilor, in noiembrie 1456.

Volumul II descrie Timisoara in perioada otomana si cea habsburgica. Este prezentata cetatea otomana Timisoara, garnizoanele si cartierele, hanurile si moscheile, casele si baile publice, activitatea lui Henrik Ottendorf si Dimitrie Cantemir la Timisoara.

Cel de-al treilea volum va cuprinde istoria Timisoarei din secolul al XVIII-lea.

Chiar daca primele doua volume au fost deja lansate, la lansarea celui de-al treilea volum va putea fi cumparata si colectia intreaga.

Accesul este deschis publicului larg.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. rugaminte, unde este locata sala aceasta ?
    PS eu am urmat UVT

  2. Nedumerire: 13 decembrie nu cade pe ziua de miercuri (nu joi cum apare pe carte)?