Noutati :

Legea privind revenirea la 85% a indemnizaţiei pentru mame a fost promulgata de presedintele Basescu!

8 octombrie, 2012 - 10:31 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Traian Basescu a promulgat, luni, legea care majoreaza indemnizatia de crestere a copilului de la 75% la 85% din cuantumul venitului net.
Potrivit unui comunicat al Presedintiei remis agentiei MEDIAFAX, presedintele Basescu a semnat luni „decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 124/2011pentru modificarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala”.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, si-a cerut scuze saptamana trecuta pentru faptul ca l-a invinovatit pe presedintele Traian Basescupentru intarzierea promulgarii legii care majoreaza indemnizatia mamelor, ea explicand ca abia ulterior a aflat ca acest proiect de lege mai trebuie aprobat si de catre Senat.

„Imi cer scuze, am facut o eroare, eu am inteles ca avem drept camera decizionala Camera Deputatilor si, in clipa in care legea a fost semnata, am crezut ca procedura s-a incheiat, dar ea trebuia semnata si la Senat si de aceea a mai intarziat… Eu imi cer scuze, am dat vina exclusiv pe domnul presedinte si iata ca de data asta nu a fost vinovat”, a spus Campeanu, raspunzand unei intrebari a presei pe aceasta tema.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, declarase luni, 1 octombrie, ca nu stie de ce presedintele Traian Basescu nu a promulgat legea adoptata pe 25 septembrie de Camera Deputatilor privind majorarea indemnizatiei la 85% de la 75% din cuantumul venitului net, in texul acesteia fiind prevazuta aplicarea incepand de la 1 octombrie. Campeanu a mai aratat ca legea poate fi aplicata si de la 15 octombrie, avand in vedere intarzierea promulgarii. Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Bogdan Oprea, a precizat atunci ca Legea privind majorarea la 85% a cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului nu a fost inca depusa pentru promulgare la Palatul Cotroceni.

„Respectiva lege nu a fost depusa inca la Administratia Prezidentiala in vederea promulgarii ei de catre presedintele Romaniei. Asa cum reiese in mod clar de pe website-ul Camerei Deputatilor, legea se afla inca la Secretarul General al Camerei Deputatilor, unde a fost depusa in cursul zilei de ieri, 2 octombrie 2012”, afirma Bogdan Oprea, intr-un comunicat de presa transmis miercuri, 3 octombrie.

Si Camera Deputatilor a precizat atunci ca legea va fi trimisa la promulgare in 4 octombrie. Legea respectiva mai prevede mentinerea pragului de 3.400 de lei la acordarea procentului de 85% din venitul net, precum si renuntarea la conditionarea acordarii concediului de crestere a copilului si a indemnizatiei de crestere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie. Totodata, proiectul de lege flexibilizeaza perioada in care persoanele care primesc ajutoare sociale trebuie sa achite impozite locale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...