Noutati :

Legea, o bataie de joc, la Muzeul Satului Banatean din Timisoara? Ce a gasit presedintele CJT?

27 iulie, 2016 - 01:19 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Un control facut la Muzeul Satului Banatean din Timisoara, declansat la cererea noului presedinte CJT, a scos la iveala lucruri surprinzatoare. O multime de ilegalitati ar fi fost descoperite de inspectori, astfel ca a fost anuntata Politia, dar si alte institutii, anunta Sorin Grindeanu, presedintele Consiliului Judetean Timis, in subordinea caruia se afla.

Concluziile controlului ne-au determinat sa trimitem spre institutiile statului, la Politie, tot ce am considerat ca e in afara legii la Muzeul Satului Banatean.  Vorbim de acea celebra terasa care a inceput in 2009 si care a inceput dintr-o dorinta aprobata de a fi un spatiu temporar, pe durata verii, sa se faca acolo comert. In timp toata acea constructie s-a transformat dintr-una temporara intr-una definitiva, de la 100 mp s-a ajuns la peste 1000. Ciudat e ca toate lucrurile ce tin de patrimoniul CJT trebuie sa se intample prin hotarare de Consiliu Judetean. Nu au existat in nicio legislatura hotarari de CJ care sa ne duca in parteneriat cu firma care are terasa”, explica Sorin Grindeanu, liderul CJT.

Presedintele Consiliului Judetean Timis vrea ca cei care vor fi gasiti vinovati de situatia descoperita sa fie trasi la raspundere.

„Dorinta mea e sa incercam sa dezvoltam si institutia si judetul, de aceea aceste concluzii care depasesc o limita de disciplina interna sunt alte organe ale statului care pot spune treaba asta. Am trimis catre politie, mi-a si venit cerere de a pune la dispozitie documente. Dintr-un chiosculet care trebuia daramat toamna s-a transformat intr-un… Punem la dispozitie toate documentele si imi doresc ca aceasta situatie care tine de patrimoniu sa fie reglementata si sa revina lucrurile la starea de fapt normala si legala„, a precizat presedintele CJ Timis Sorin Grindeanu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ar fi bine sa faca si niste trotuare / piste de bicilisti in acea zona. Se spune c-ar fi zona de agrement a Timisoarei dar nu s-a facut nimic pt a invita oamenii la a ajunge in mod civilizat acolo: nu sunt trotuare si nici piste de bicilisti.