Noutati :

Legea lustratiei a fost adoptata de Camera Deputatilor care este for decizional

28 februarie, 2012 - 03:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Camera Deputatilor a adoptat, marti, legea lustratiei, care impune restrictii ale unor drepturi pentru o perioada de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse functii in regimul comunist.

Noua lege prevede ca persoanele lustrabile nu vor mai putea ocupa functii publice numite timp de cinci ani. In vechea forma, actul normativ interzicea celor lustrati şi ocuparea functiilor alese, dar Curtea Constitutionala a considerat ca aceasta prevedere incalca dreptul constitutional de a fi ales.

Astfel, potrivit noii forme a legii lustratiei, oricine poate candida pentru functii de stat, fiind necesara doar o declaratie pe propria raspundere cu privire la trecutul politic.

Proiectul prevede, printre altele, ca vor fi lustrate persoanele care au avut functii politice de conducere retribuite de PCR, in aparatul central, regional, raional, al Partidului Muncitoresc Roman, membrii şi membrii supleanti ai Comitetului central al PCR, membri ai Consiliului de stat, de miniştri, directorii de editura.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Este prea tirziu cu aceasta lege…Daca ecoul Proclamatiei de la Timisoara cu celebrul sau punct 8 ar fi fost puternic,in Parlament din anii 1990 nici macar 15% nu ar fi ocupat fotoliile parlamentare…
    Sa nu mai vorbim de Iliescu,Constantinescu sau Basescu,care nu ar fi avut drept de a fi presedinti..sau ministrii fosti si actuali…
    Si apoi multi dinozauri comunisti au lasat politica deoparte,insa au avut parte de remuneratii serioase…Vor restitui cumva acele remuneratii??Din pacate,nu..