Noutati :

Legea Educatiei va fi modificata. Noi avantaje pentru elevii din scolile profesionale

5 mai, 2016 - 08:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

In urma cu o saptamana, ministrul educatiei, Adrian Curaj, spunea la Timisoara ca vrea sa vada mai multi elevi care sa se indrepte catre scolile profesionale. Guvernul incepe sa se gandeasca si la masuri prin care sa-i impulsioneze pe tineri sa aleaga o scoala profesionala.

Elevii inscrisi in invatamantul profesional si tehnic, cu durata de minimum 3 ani, trebuie sa beneficieze de masa si cazare gratuite in caminele si internatele scolare, potrivit unui proiect de lege depus la Camera Deputatilor de mai multi senatori.

Elevii inscrisi in invatamantul profesional si tehnic, cu durata de minimum 3 ani, beneficiaza de masa si cazare gratuite in caminele si internatele scolare. Acoperirea integrala a cheltuielilor pentru cazarea si masa acestora se asigura din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu aceasta destinatie, la propunerea Ministerului Educatiei„, se arata in proiectul de lege care modifica Legea educatiei nationale

In expunerea de motive, initiatorii mentioneaza ca acest proiect este destinat atragerii elevilor catre scoala profesionala.

Prin atragerea absolventilor clasei a opta pentru formare initiala prin scoala profesionala s-ar diminua considerabil abandonul scolar, care are drept consecinte somajul, excluziunea sociala si saracia

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...