Opinia Timisoarei

Legea „Big Brother” a intrat in vigoare! Mailurile si telefoanele ne sunt supravegheate!

Datele abonatilor sunt retinute de furnizorii de internet si telefonie timp de 6 luni si sunt trimise, potrivit legii, la cerere, autoritatilor din domeniul sigurantei pentru actiunile de prevenire, cercetare, descoperire si urmarire a infractiunilor.

„Legea privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii” intra in vigoare astazi.

Presedintele Traian Basescu a promulgat Legea Big Brother pe data de 12 iunie. Ea fusese adoptata pe 22 mai de Camera Deputatilor, cu 197 de voturi „pentru”, 18 voturi „impotriva” si 13 abtineri.

Furnizorii de telefonie si internet au obligatia ca timp de 48 de ore de la cererea organelor de urmarire sa transmita datele solicitate, iar daca acest lucru nu este posibil in 48 de ore, datele trebuie transmise in cel mult cinci zile.

Proiectul de lege privind stocarea datelor de trafic de telefonie si internet mai prevede ca organele de urmarire penala au obligatia de a informa persoana ale carei date sunt retinute in termen de 48 de ore de la momentul transmiterii solicitarii, cu exceptia cazurilor in care persoana este implicata in actiuni care pericliteaza siguranta nationala.

Afla ce prevede legea pe www.realitatea.net.

Exit mobile version