Noutati :

Legea alegerilor locale a fost adoptata! Primarii vor fi alesi intr-un tur, iar presedintii CJ, de consilieri

6 mai, 2015 - 08:41 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind alegerile locale. 278 de deputati au votat „pentru”, 22 „impotriva”, iar 14 s-au abtinut. Asadar, incepand cu urmatoarele alegeri, presedintii consiliilor judetene vor fi alesi indirect, prin vot secret al consilierilor judeteni, cu majoritate simpla, in vreme ce primarii vor fi alesi dintr-un singur tur.

Proiectul care modifica trei legi, si anume legea alegerilor locale, administratiei locale si statutul alesilor locali, a fost adoptat in forma stabilita de Comisia de cod electoral, fiind aprobat anterior de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional, scrie mediafax.ro.

Mai mult decat atat, primarii, dar si presedintii de CJ vor putea fi reprezentanti in adunarile generale ale asociatiilor cu activitatea in serviciile de utilitati publice.

Legea serviciilor comunitare de utilitati publice care prevedea si faptul ca primarilor si presedintilor consiliilor judetene li se acorda calitatea de reprezentanti ai comunelor, ai oraselor, respective municipiilor si judetelor in adunarile generale ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, avand ca obiect de activitate serviciile de utilitati publice a fost adoptata in iunie 2014, insa presedintele Traian Basescu a retrimis-o pentru reexaminare in Parlament.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...