Noutati :

Legea 112: timisorenii vor primi gratis terenurile de sub case, persoanele juridice le vor cumpara. Se pune la punct planul tarifar!

2 octombrie, 2012 - 05:14 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Se pune la punct strategia pentru ca timisorenii sa intre in posesia terenurilor de sub case pe baza Legii 112. Persoanele fizice le vor primi cu titlu gratuit, iar persoanele juridice vor plati o suma stabilita de o comisie de experti din Primaria Timisoara.

In maximum 2 saptamani se va finaliza procedura de atribuire a terenurilor. Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, se va elabora un tarifar care sa tina cont de toate aspectele, inclusiv statutul terenului si zona in care se afla. Planul tarifar va fi adoptat de Consiliul Local Timisoara odata cu procedura de atribuire. Responsabilii din Primaria Timisoara nu stiu cati timisoreni se afla in aceasta situatie si sunt nevoiti sa-si cumpere terenurile de sub case, dar nu au nici macar o estimare cu suma care s-ar aduna la bugetul local.

„Nu cunosc statistica, cetatenii trebuie sa isi doreasca sa cumpere. Noi estimam ca se vor strange sume importante la buget. Terenurile de sub case pentru persoanele fizice in contextul Legii 112 se dau gratuit, pentru persoanele juridice trebuie platit si pentru terenurile de sub cladiri. Pana la urma sumele pot fi considerabile. Nu am stabilit inca suma, vom face apel la experti sa intocmeasca acel proiect tarifar”, a declarat primarul Nicolae Robu. Cine nu vrea sa-si cumpere terenul de sub locuinta, il poate inchiria ori lua in concesiune.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cea mai mare prostie
    In Constitutie exista principiul egalitatii
    Acest principiu se impune atit persoanelor juridice cit si persoanelor fizice si intre ele
    Aceasta hotarare presupune incalcarea principiului egalitatii persoanelor prin urmare este nelegala
    Domnule Robu schimba-ti consultantul juridic ca nu prea stie carte