Noutati :

Legatura speciala dintre olarit, parapanta si turism la Bastionul Theresia din Timisoara!

4 octombrie, 2015 - 04:09 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: TURISM
1

TIMISOARA. Un olar venit tocmai de la Jupanesti a facut o excelenta demonstratie de confectionare a unor ulcele din lut, un parapantist a invatat tinerii cum sa ridice parapanta, iar mai multi agenti de turism si-au expus ofertele in standuri special amenajate la Bastionul Theresia din Timisoara, duminica.

Toate laolalta inseamna calea prin care oamenii pot fi convinsi sa aleaga Timisul drept destinatie turistica, pentru ca ascunde comori nepretuite: traditii pastrate din mosi stramosi si peisaje de vis ce pot fi admirate si de la inaltime.

Este vorba despre un eveniment pus la cale de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din Timis care vrea cel putin trimestrial sa organizeze astfel de intalniri.

targ-turism (11)

Am organizat o masa rotunda la care s-au discutat probleme legate de turism in Timis, dar am avut si standuri expozitionale unde s-a putut vizita o parte din oferta turistica din Timis. Incercam sa facem trimestriale aceste intalniri pentru ca sunt de bun augur si cred ca vor duce la implementarea unor noi proiecte sau anumite proiecte vor putea fi dezvoltate mult mai bine”, a declarat Calin Dobra, presedintele Asociatiei.

In urma cu aproximativ un an, cand a luat fiinta aceasta asociatie, 33 de primarii s-au alaturat proiectului, iar pe parcurs numarul membrilor acesteia a tot crescut.

targ-turism (19)

Cand am infiintat Asociatia am luat decizia, dupa modelul din tara, de a pune bazele acesteia intr-un parteneriat: CJT impreuna cu primariile. Ni s-au alaturat 33 de primarii. Pe parcursul anului, ne-am deschis spre mediul privat: agentii de turism, ONG, fundatii. Cred ca acesta este rolul nostru, de a pune la dispozitie resurse”, a mai spus Dobra.

targ-turism (14)

Judetul Timis urmeaza sa fie promovat, pana la finalul acestui an la un targ care va avea loc la Timisoara si alte doua targuri internationale.

Este vorba de un targ care va avea loc chiar saptamana viitoare la CRAFT si care se va baza pe turismul scolar din Regiunea V Vest, precum si de alte doua targuri internationale, unul in Italia, la Roma, si altul in China.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sunt bani penru „parpante”.si alte „parasute ” la cjt ,dar ptr actiuni concrete ptr. oameni nu ?
    Oare,oare de ce zise mosu …….????????
    smecher nu …?????