Lecturi publice in Piata Libertatii din Timisoara. O noua editie ConCentrica

TIMISOARA. Se va citi din „Bleu ciel” in Piata Libertatii din Timisoara la cea de-a VIII-a editie a ConCentrica. Cei care vor citi lecturi publice vor fi asezati in forma de cerc, la fel ca in celelalte editii.

CITESTE SI: Iata cum va arata noul stadion de 32.000 de locuri de la Timisoara. Va costa aproape 140 de milioane de euro. Foto 

„Circulara nr. 1. ConCentrica, editia a VIII-a. Miercuri, 7 iunie, ora 11, Piata Libertatii. Partener: Comunitatea.
Cea mai mare lectura publica din Romania ‚Äď in Capitala lecturilor publice, Timisoara. Se va citi din Bleu ciel. Timisoara celesta, antologie, deopotriva, retro- si pro-spectiva de poezie, realizata de B.J.T. in 2022. Lucrarea contine extrase din poeti timisoreni disparuti pe care B.J.T. i-a (re)editat sau ii va (re)edita in editii integrale.
Spre a puncta simbolic caracterul de happening comunitar al manifestarii, ne-am rezumat la mentionarea generica a principalului partener: Comunitatea, urmand ca actanatii sa fie ‚Äědeconspirati‚ÄĚ la fata locului”, a anuntat Tudor Cretu, directorul Bibliotecii Judetene Timis.

ConCentrica este organizata de catre Biblioteca Judeteana Timis ‚ÄěSorin Titel‚ÄĚ, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis. Prima editie, care a avut loc in 2016, a reunit peste 1000 de persoane, fiind cea mai mare manifestare organizata in jurul unei carti, la propriu si la figurat, din istoria Orasului. Principiul definitoriu: comunitatea parcurge o carte, cartea parcurge comunitatea. Reprezentantii fiecarui grup citesc cate un poem, pana la finalul manifestarii fiind lecturat un intreg volum de versuri.

Lecturile publice marca B.J.T. sunt singurele concepte de eveniment literar din istoria Timisoarei care au fost preluate si organizate si in alte centre culturale: Cluj, Craiova, Sibiu, Brasov, Resita, Lugoj etc, generand un fenomen unic. √én 2016, juriul Galei ‚ÄěOamenii Timpului‚ÄĚ sublinia ca ‚Äělecturile publice reunind peste 500 de persoane reprezinta experimente social-literare inedite, nemaifiind organizate pana acum nicaieri in lume manifestari de acest gen la o asemenea anvergura.‚ÄĚ

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...