Lecturi in faruri de motocicleta, mese de scris pe strada, concerte experimentale si redescoperirea literara a orasului, intr-o tura cu tramvaiul. Incepe o noua editie LitVest, la Timisoara

TIMISOARA. Maraton de lectura in aer liber, la Timisoara, la sfarsitul lunii septembrie.

Timp de 4 zile, Timisoara are, din nou, ocazia sa isi reconfirme statutul de Capitala a lecturilor publice, in cadrul festivalului LitVest 2018, ce se va desfasura intre 26-29 septembrie.

Cel mai…international festival literar al Timisoarei si unul dintre cele mai creative din Europa a ajuns la cea de a saptea editie, iar anul acesta, Biblioteca Judeteana Timis lanseaza o serie de concepte noi: Masa de scris, BlackOut. Text-concerto Blazzaj etc.

De asemenea, incepand cu anul 2018, LitVest va avea, ca invitat simbolic, unul dintre scriitorii disparuti ai Timisoarei, iar primul pe lista este Dan Emilian Rosca (1957-2005), poet suprarealist de certa anvergura, a carui opera este în curs de reeditare la B.J.T. Fototeca instituției se va imbogati prin pictorialele cu invitatii surprinsi in ipostaze inedite, cel mai adesea unice, precum Duelistii sau Punctul pe ii.

LitVest genereaza spectacole de lectura si documente estetice Festivalul este organizat de catre Biblioteca Judeteana Timis „Sorin Titel”, sub egida Consiliului Judetean Timis.

Invitatii acestei editii sunt Adriana Babeti (Romania), Aase Berg (Suedia), Dumitru Crudu (Republica Moldova), Haydar Ergülen (Turcia), Mina Gligorić (Serbia), Rosie Goldsmith (Marea Britanie), Walter Grond (Austria), Petru Iliesu (Romania), Dan Lungu (Romania), Bogdan Munteanu (Romania), Alice Notley (S.U.A.), Víctor Rodríguez Núñez (Cuba), Cosmin Perta (Romania), Dan Emilian Rosca (1957-2005), Sudeep Sen (India), George Szirtes (Marea Britanie), Catalin-Mihai Stefan (Romania), Erkut Tokman (Turcia).

Iata programul complet, pe zile, al festivalului LitVest!

Miercuri, 26. 09
Orele 12 – 14, Piata Unirii, Patura care citeste. Deschidere LitVest.
Ora 18, FotoSinteza, retrospectiva fotografica a lecturilor publice marca B.J.T., Sectia de Arte „Deliu Petroiu”, Bastion Theresia, corp A.

Joi, 27. 09
Ora 11, Literatura intra-n joc. Lecturi si dialoguri in licee.
Ora 18:30, LiteraTura TM, in colaborare cu Societatea de Transport Public Timisoara. O redescoperire literara a orasului, a „statiilor”/ reperelor sale literare. Punct de pornire: Piata Libertatii.

Vineri, 28. 09
Ora 11, Masa de lucru, actori cooordonati de catre Claudiu Dogaru, vor recita fragmente din creatia invitatilor la LitVest 2018. Pe strada Vasile Alecsandri vor fi amplasate mese de scris si rafturi cu carti.

Ora 19, Lecturi aprinse. Texte putere, Piata Unirii, intrarea dinspre str. V. Alecsandri. Lecturi in faruri de motocicleta, un nou format in colaborare cu Timisoara Bikers.

Sambata, 29. 09
Ora 22, BlackOut, text-concerto Blazzaj. Concep/rt experimental, cu inserturi literare. Reflektor Venue, bd. Liviu Rebreanu colt cu Calea Sagului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...