Lectie deschisa la… aeroport pentru prichindei!

Cum arata un avion adevarat? Cine sunt cei care il piloteaza? Cum se sta pe scaunele dintr-un avion? Care e deosebirea dintr-un aeroport si o companie aeriana? La toate aceste intrebari au primit raspuns circa 200 de copii din Timisoara si Timis care au avut posibilitatea sa viziteze atat Aeroportul din Timisoara, cat si unele avioane de pe pista.

Doar in ultimile trei luni, peste 250 de copii de la scolile si gradinitele din Timisoara, Lugoj si Ciacova au vizitat cel mai important aeroport regional din tara: Aeroportul International Traian Vuia.

Pe parcursul vizitei, copiilor le-au fost prezentate cladirile aeroportului, serviciile pe care acesta le ofera companiilor aeriene si au aflat de ce avioanele nu pot sa aterizeze cand e ceata.

Micii vizitatori au fost transportati cu autobuze pana la platforma de imbarcare si chiar au primit acceptul sa viziteze o aeronava stationata.

In plus, ei au putut asista si la demonstratii facute de echipele de pompieri ale Aeroportului Traian Vuia.

Oficialii aeroportului spun ca portile acestuia se vor deschide pentru copii si in anul urmator deoarece se doreste o apropiere a comunitatii locale de aeroport.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.