Noutati :

Lectie de viata cu Ghita Muresan la Timisoara: „Fiecare copil care practica un sport e mai destept”

6 august, 2011 - 05:06 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SPORT
1

Singurul baschetbalist roman care a jucat in NBA, Ghita Muresan a venit la Timisoara sa le arate oamenilor ce inseamna sportul si sa le vorbeasca despre un nou proiect, acela ca in fiecare scoala, fie ca e primara, gimnaziu sau liceu sa se practice sport.

Ar trebui in Romania sa existe competitii intre scoli, pentru ca asa ai atrage copiii spre invatamant. Un copil care este in echipa scolii de baschet, fotbal, volei sau orice altceva va fi mandru de scoala lui, iar ceilalti colegi ai sai ar fi la fel de mandri ca invata intr-o astfel de scoala. Ne miram de ce pleaca elevii din scoli? Pentru ca nu stim sa-i atragem. Si cum sa-i atragem daca nu prin sport„, a precizat Ghita Muresan. Retras din activitate in 2001, Uriasul s-a implicat in Romania in mai multe programe de promovare a sportului in scolile romanesti. Din pacate, recunoaste ca sprijinul autoritatilor este aproape zero. El spune ca o data implementat sistemul sau de educatie prin sport, copiii si-ar dezvolta atentia, disciplina si ar vedea scoala ca pe un model, nu cum o vad astazi, ca o corvoada.

In America, peste 85 % din managerii marilor companii au facut un sport de echipa la liceu, gimnaziu, colegiu. Cei care fac sport de echipa au calitati deosebite. Cu ajutorul sportului, oamenii sunt in viata de zi cu zi mult mai fair-play. Eu vreau si imi doresc ca si in scolile din Romania sa inceapa sa se faca sport. Am avut o discutie cu ministrul educatiei, insa totul a ramas la nivel de discutie. Mai vreau ca cei care fac sport sa nu fie scutiti de la ore, sa nu aibe motiv de chiul. Fiul meu e in clasa a VI-a in America si nu a putut face parte din echipa scolii decat daca a avut media generala peste 9„,  mai explicat Ghita Muresan.

Vizita lui Ghita Muresan la Timisoara a facut parte din programul Ghita Muresan Summer Camp, program ce a adunat pana acum peste 600 de pusti care-si doresc sa invete baschet de la Big Ghita.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Este o initiativa extraordinara. Inspectoratul Scolar Judetean nici macar nu are habar daca orele de Educatie Fizica se desfasoara in cadrul scolilor. Copiii nu fac Educatie Fizica in scoala pentru deoarece cadrele didactice nu considera aceasta disciplina ca fiind importanta. Mai ales la ciclul de invatamant primar, este catastrofa. Sunt ani in sir in care clasele fac alte activitati decat sportive in timpul orelor de Educatie Fizica. Dar aceasta problema nu tine de educatia copiilor ci de cea a cadrelor didactice si a coordonatorilor din cadrul ISJ Timis. Unde sunt inspectorii de specialitati care ar trebui sa monitorizeze activitatile educationale? Unde sunt? Ce infrastructura este pusa la dispozitia copiilor in cadrul scolilor si cum este valorificata? Bleah pentru ISJ Timis!