Noutati :

Lectie de profesionalism in echipa Teatrului National Timisoara. Ce s-a intamplat cand un actor n-a mai putut urca pe scena la Gala Nationala a Comediei

5 noiembrie, 2018 - 08:41 AM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
2

TIMISOARA. Sunt povesti esentiale de viata care li se intampla oamenilor de langa noi, distribuiti in rolurile principale de o alegere unica. Una dintre aceste povesti a devenit realitate in parcursul Teatrului National din Timisoara, sambata, 3 noiembrie, seara, cu ocazia prezentarii spectacolului “Frati”, la Gala Nationala a Comediei de la Galati.

Profesionistii care formeaza echipa artistica si tehnica a Teatrului National din Timisoara (TNTm) au fost protagonistii unei intamplari incredibile, cu un final aproape magic.

Cei peste 300 de spectatori isi ocupasera locurile in sala Teatrului Dramatic “Fani Tardini” si asteptau inceperea spectacolului. Dar spectacolul trebuia anulat, unul din actori nu mai putea urca pe scena.

In cateva minute, printr-o decizie asumata de creatorul spectacolului, Florin Piersic Jr, de Teatrul National din Timisoara si de Teatrul “Fani Tardini”, evenimentul a fost salvat de sufleorul trupei, actrita Judith Buzoianu. Alaturi de atat de talentatul actor ce a devenit parte din Teatrul National din Timisoara, Florin Piersic Jr, de Matei Chioariu, unul din cei mai indragiti colaboratori ai Teatrului National si de talentatul Marko Adzic, sufleorul a pasit ca actrita in spectacolul “Frati” de Dave Williams.

A fost o alegere esentiala, dat fiind ca respectul fata de public este cel mai important principiu al Teatrului National din Timisoara. Alegerea creatorului spectacolului, care este si interpretul unuia dintre rolurile principale, Florin Piersic Jr, a talentatilor actori care compun distributia, alaturi de echipa tehnica a teatrului a fost “show must go on” cu Judith in rolul ”Wally Conley”. Iar toate acestea dovedesc curaj, asumare si nu in ultimul rand calitatea umana si morala a echipei TNTm.

A fost o situatie aparent insurmontabila. Am avut un moment in care am fost convins ca spectacolul nu se mai poate juca, date fiind conditiile. Totul i se datoreaza lui Judith Buzoianu, care, practic, a salvat seara. Publicul a fost foarte entuziasmat”, arata Florin Piersic Jr.

Timp de trei ore, cei trei actori care fac parte din distributia originala au schimbat replicile cu sufleorul actor ce a intrat in personaj cu toata credinta ca infaptuieste exact ceea ce trebuie.

Sambata seara, la Galati, a avut loc o adevarata lectie de profesionalism: calitatea umana deosebita a profesionistului care iubeste scena, sufleorul cu studii de actrita, a facut ca spectacolul sa aiba loc. Fara nici o repetitie. Din pasiune, din profesionalism. Iar toata echipa artistica si tehnica, alaturi de Florin Piersic Jr s-au aruncat in aceasta incercare. Sunt foarte mandra de Judith Buzoianu si de toti membrii echipei care au continuat, alaturi de public, expeditia prin noua reprezentatie. Multumesc tuturor, precum si Teatrului “Fani Tardini”. Teatrul National din Timisoara este compus din angajati si colaboratori, de 13 ani, luptand pentru fiecare etapa din cariera sa. Acum se dovedeste din nou ca este justificat efortul Teatrului National din Timisoara de a pastra atat angajatii cat si colaboratorii, de a le oferi atat sanse cat si drepturi egale, deoarece pasiunea pentru profesie si profesionalismul sunt criteriile cele mai importante”, spune Ada Lupu Hausvater, managerul Teatrului National din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Poate scrieti si despre cum nu sunt platiti oamenii in teatru, caci guvernul nu aloca fonduri destule, cum au firmele restante de incasat bani pe cateva luni s.a.

    • Sesizăm în comentariul de mai sus o dezinformare privind activitatea Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara. Ca atare, precizăm că facturile aferente serviciilor prestate în luna octombrie de colaboratorii persoane juridice (PFA, SRL) urmează să fie achitate de Teatrul Național în ultima parte a lunii noiembrie, în loc de prima săptămână a lunii, prin urmare cu o întârziere de circa 3 săptămâni, întârziere datorată nefinanțării teatrului de către ordonatorul principal de credite. Această situație este comunicată și asumată de toți colaboratorii Teatrului Național. Luna noiembrie este în curs și va fi achitată la începutul lunii decembrie. Remarcăm o rea-intenție a respectivei postări care încearcă să discrediteze activitatea serioasă – atât a Teatrului Național, cât și a colaboratorilor săi. Georgeta Petrovici, PR TNTm