Lectie de muzica pentru copii, la Timisoara. Afla tot ce trebuie sa stie despre instrumente si orchestra

TIMISOARA. Pentru a putea intelege ce se intampla pe o scena de concert, copiii trebuie deprinsi cu rolul instrumentelor muzicale, asezarea acestora in cadrul orchestrei si modul in care functioneaza. Pare ceva foarte complicat, dar exista lectii de muzica astfel gandite incat micutii sa poata descoperi, aproape ca intr-o joaca, toate aceste lucruri.

In sala capitol a Filarmonicii Banatul va avea loc, in 22 mai, de la ora 12.00, o “Lectie de muzica cu toate instrumentele pe scena”, eveniment destinat copiilor, considerati de organizatori drept “cel mai recepriv si drag public”.

Lectia deschisa va fi sustinuta cu sprijinul orchestrei Filarmonicii Banatul, aflata sub bagheta dirijorului Michael Cousteau. Evenimentul va fi prezentat de Maria Dragomirescu.

Astfel de lectii prin care prichindeii sa deprinda tainele elementare ale muzicii si instrumentelor folosite intr-o orchestra simfonica au mai avut loc, de-a lungul timpului, la Filarmonica Banatul.

De fiecare data a fost prezentat un instrument sau un grup de instrumente muzicale, iar cei mici au fost incantati sa afle cum pot canta la ele.

Daca ati fost martorii unui eveniment sau ai unei situatii neobisnuite care ar putea deveni subiect de stire, contactati-ne la [email protected] sau pe contul nostru de Faceboo

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.