Le mirosim zilnic, le avem in gradina casei si sunt prezente si in parcurile Timisoarei. Care sunt cele mai otravitoare cinci flori?

Florile infrumuseteaza locul unde sunt plantate si sunt admirate de toata lumea. Multe dintre speciile cele mai intalnite pot insa avea efecte daunatoare nebanuite.

Potrivit cartii ”Manualul otravurilor si Plantelor daunatoare”, copiii sub 6 ani sunt cei mai vulnerabili, ei reprezinta cauzele a 85 la suta din toate apelurile catre centrele de toxicologie.

Rododendroni, copacul wisteria, oleandru si ficusul sunt doar cateva dintre plantele frumoase ale caror capacitati ar putea sa va surprinda. Mai jos gasiti lista cu 5 cele mai toxice, dar si comune plante otravitoare:

narcisa-ww

Narcisa

Acesti minunati vestitori ai primaverii, galbeni (aka daffodils) si albi (jonquils), sunt, de fapt, toxici in cazul consumarii bulbilor in cantitati mari. De multe ori, oamenii confunda bulbii de narcise cu ceapa.
Semnele de intoxicatie sunt: greata, vome, crampe si diaree. Un medic ar putea recomanda hidratare intravenoasa si/sau medicamente pentru a stopa voma si senzatia de greata in cazul in care simptomele sunt severe sau pacientul este un copil.

glicina-2

Glicina
Numita si Wisteria, glicina are o forma romantica in cascade de flori. Ciorchini de flori albe sau roz sunt intalnite in principal in zonele cu clima tropicala.
Intreaga planta este toxica, desi unii afirma ca florile nu sunt. Simptomele sunt ameteala, stari de voma, crampe si diaree; oricare din simptome cere tratamente precum hidratare intravenoasa si pastile anti ameteala.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.