Noutati :

Laszlo Tokes concureaza UDMR-ul: oficial, exista Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT)

15 septembrie, 2011 - 07:25 PM
Autor: Anonim      
Categorie: POLITIC
0

Laszlo Tokes va lupta pentru autonomia teritoriala pe criterii etnice. Curtea de Apel Bucuresti a admis, joi, inregistrarea partidul lui Laszlo Tokes – Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

Decizia Curtii este definitiva si irevocabila. Prioritatea numarul unu a partidului vizeaza obtinerea autonomiei maghiarilor. Noul partid este o alternativa la UDMR si Partidul Civic Maghiar.

Formatiunea il are ca mentor pe europarlemantarul Laszlo Tokes.

Liderii PPTM au depus cererea de inregistrare in mai 2011, pentru partid, insa nu au reusit sa primeasca aprobarea pana astazi.

Tribunalul Bucuresti a decis ca nu sunt indeplinite toate cerintele prevazute de Legea partidelor pentru ca PPMT sa obtina personalitate juridica.

Verificarile au aratat ca pe listele de semnaturi depuse la instanta, care contineau 29.268 de semnaturi din 19 judete si din Bucuresti, ar exista semnaturi falsificate.

Reprezentantii PPMT au facut recurs, care a fost aprobat.

Partidul va fi un concurent pentru UDMR la alegeri, iar multi  analisti politici considera ca PPMT ar putea lasa maghiarii fara reprezentare in Parlament.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...