Noutati :

Laser de ultima generatie la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara pentru interventiile chirurgicale

20 iunie, 2012 - 02:36 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Peste 30 de operatii pe luna pot fi facute cu un laser ultraperformant achizitionat pentru sectia de chirurgie a Spitalului de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara. Aparatul a costat 11.000 de euro.

Un laser cu CO2 are o aplicabilitate foarte larga de interventii chirurgicale, de la cele ale chirurgiei plastice si dermatologice, la ORL, ginecologie si chirurgie generala”, explica medicul Eugen Boia.

Fondurile necesare achizitionarii aparatului laser au fost adunate in urma biletelor vandute la meciul de fotbal caritabil dintre selectionata de fotbal a Romaniei “Generatia de Aur” si echipa Politehnica Timisoara din anii ’80, organizat de Clubul Rotary Timisoara, care a avut loc in 15 septembrie 2011. Horea Visoiu, presedintele Rotary Timisoara, a precizat ca reusita se datoreaza colaborarii dintre Rotary Timisoara, Rotaract si Interact Timisoara.

Aparatul laser este foarte important pentru Spitalul de Copii din Timisoara pentru ca interventiile chirurgicale sunt minim invazive, cu pierderi foarte scazute de sange, cu o perioada de recuperare redusa, toate avand un rol extrem de important intr-u spital de copii”, a spus Ovidiu Adam, directorul unitatii medicale.

Acesta retine atentia timisorenilor si pentru situatia disperata, din punct de vedere imobiliar, in care se afla Spitalul de Copii: cladiri retrocedate si situatia iminenta de evacuare.

Asociatia pentru Spitalul de Copii „L. Turcanu“ a lansat si o campanie – „Da un leu pentru copilul tau!“, prin care doreste sa stranga bani pentru ridicarea unui nou corp de cladire care va avea, potrivit planurilor de constructie, 5 etaje, in care vor fi mutate sectiile care trebuie evacuate, precum si alte departamente din cadrul spitalului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...