Noutati :

Lant uman la Timisoara! 1000 de studenti si-au dat din mana in mana ultimele carti din vechea biblioteca a Politehnicii! FOTO si VIDEO!

12 noiembrie, 2014 - 01:24 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
7

TIMISOARA. Cladirea bibliotecii Universitatii Politehnica de la „Electro Vechi”, asa cum a intrat in vocabularul a zeci de generatii de studenti, ansamblul de cladiri de langa Parcul Central a fost, ani in sir, locul din care plecau si se intorceau cartile necesare cursurilor, seminariilor, licentelor sau studiilor de doctorat. Acum Universitatea Politehnica din Timisoara are o biblioteca noua, ultramoderna, iar vechile rafturi au fost golite.


Intr-un gest simbolic, peste 1000 de studenti au facut un lant uman, ultimele 100 de volume fiind date din mana in mana, de la vechiul sediu si pana in noua biblioteca.

Lantul format de studenti a trecut prin fata Catedralei,  pe si pe sub podul ce duce spre bulevardul Mihai Viteazu, prin fata sediului Facultatii de Electrotehnica, pana in cladirea noua a bibliotecii de pe bulevardul Parvan.

Fluxul transportului de carti a fost intrerupt doar la trecerile de pietoni, cand semaforul trecea pe rosu.  La pod, studentii au gasit o solutie ingenioasa. Cartile au fost trecute din mana in mana pe sub pod, pana pe partea cealalta a Begai.

In noua cladire a bibliotecii Universitatii Politehnica din Timisoara studentii pot beneficia de: acces direct la informatie, prin consultarea, la raft, a colectiilor bibliotecii; posibilitatea de redactare de documente in spatiul IT, de tiparire si fotocopiere; locuri de lectura, dispuse in spatii inchise sau flexibile, pentru incurajarea studiului in grup; spatii de socializare deschise care ofera acces la colectiile bibliotecii; sala de videoconferinta, cu destinatie adaptabila; serviciu de autoimprumut si autorestituire, cu descarcare directa in program; acces wifi in intreaga cladire.

Inaugurarea oficiala si mutarea ultimelor volume in noul sediu al bibliotecii face parte din suita de manifestari aniversare dedicate implinirii a 94 de ani de la infiintarea Universitatii Politehnica din Timisoara.

FOTO: Virgil Simonescu
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Frumos, barem asa au mai pus si studentii mana pe o carte.

 2. Felicitari,
  Sarut mainile doamnelor de la bibleo era si un domn,la fel.
  Sper sa pot fi un cititor batran.

 3. Îi dau dreptate parţial predecesorului meu, pt că nu e valabil chiar pt toţi, dar pt majoritatea da. Mai degrabă pun mâna pe celulare, pe bere şi sucuri, stând prin barurile Timişoarei ca-n stup, decât să ia o carte s-o citească în linişte. Dacă s-ar fi făcut transfer de Ipod-uri sau sticle de bere, ar fi fost în număr triplu.

 4. Wow!! FELICITARI!!! Excelenta actiune!!! Sunteti super tari!!! Bravos!! 😎

 5. Doamne,ce frumos !!! Sunteti minunati dragi studenti .
  Thank you all !You just made my day ! …!!!!

 6. Foarte frumos, mai ales cum aproape dau masinile peste bravii studenti! Dar sper ‘ca cantarea’ din videoclip nu e imnul Politehnicii, iar daca e SCHIMBATI-L! ca asta te face sa vomiti! oribil!

 7. Foarte frumos