Lampioanele Sfantului Martin au luminat Piata Balcescu din Timisoara. FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Sarbatoare plina de bunatate si lumina la Timisoara, de Sfantul Martin. Copiii de la gradinita Nikolaus Lenau au confectionat lampioane si au venit la marea intalnire care in acest an a avut loc la Catedrala din Piata Balcescu.

Piticii au sarbatorit asa cum se cuvine una dintre cele mai importante zile de peste an din calendarul crestinilor de rit catolic, aceea a Sfantului Martin, o zi in care toata lumea trebuie sa imparta cu ceilalti.

Dupa ce au participat la serbarea organizata de cei mai mari dintre copiii de la gradinita cu predare in limba germana, prichindeii au iesit din biserica si au inconjurat-o cu felinarele aprinse in maini. La sfarsit, fiecare a trebuit sa imparta
cu colegii covrigei, asa cum cere traditia.

Sarbatoarea Sfantului Martin e celebrata de comunitatea catolica din Timisoara in fiecare an in 11 noiembrie. Este ultima mare sarbatoare inainte de Postul Craciunului.

Potrivit legendei,  intr-o iarna geroasa,  Sfantul Martin mergea calare cand i-a iesit in cale un cersetor rebegit de frig. Sfantul si-a rupt mantia in doua iar o jumatate i-a daruit-o sarmanului sa-i tina de frig. De aceea, in ziua Sfantului Martin se obisnuieste ca oamenii sa imparta din avutul lor cu cei saraci. Iar in seara de Sfantul Martin, in toata Europa are loc procesiunea copiilor care poarta lampioanele aprinse pe strazi ca sa duca lumina in sufletele oamenilor.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...