Noutati :

Lacul Surduc isi va dubla cantitatea de apa in urmatorii ani. Nivelul va creste cu 6 metri. Multe constructii vor fi inundate!

4 ianuarie, 2012 - 08:54 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS: Zona Surduc va fi inundata, iar mai multe constructii de langa lac vor fi acoperite de apa. Volumul lacului Surduc va fi dublat, ajungand la 50 de milioane de metri cubi.

Directia Apelor Banat are planuri mari pentru zona Surduc. Lacul isi va dubla volumul de apa, iar nivelul va creste cu 6 metri. ”Nu vor fi afectate constructiile autorizate, ci numai cele care sunt improvizate”, precizeaza Stefan Constantin Sandu, directorul Apelor Banat.

El explica si necesitatea luarii acestei masuri: seceta pune problme tot mai mari timisenilor si cantitatea de apa care va fi necesara irigatiilor va fi mai mare, precum si rezerva de apa care trebuie sa faca fata pentru a acoperi consumul din Timisoara.

Anul acesta nu a fost un an greu pentru Timis, nu am avut inundatii, dar au fost probleme cu seceta. Pornind de la acest fapt, cred ca in anii urmatori, agricultorii isi vor crea sisteme de irigatii. Acest lucru inseamna ca resursa de apa va fi tot mai importanta, iar noi trebuie sa fim pregatiti”, sustine Stefan Sandu.

Lacul Surduc va cunoaste modificari substantiale. Plaja va fi reamenajata, pentru ca ”in ultimii ani s-a dezvoltat haotic”, spune acesta, iar crearea unei zone turistice importante pentru Timis este necesara. Mai mult decat atat, barajul va fi intarit, inainte ca nivelul lacului sa fie ridicat cu 6 metri. Intreaga lucrare se va intinde pe cel putin 2-3 ani, potrivit sefului Apelor Banat, care spera ca toate avizele de la Ministerul Mediului si Padurilor sa fie semnate in 2012.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...