Noutati :

Laboratorul lui Dexter s-a mutat intr-o hala a Facultatii de Hidrotehnica din Timisoara

21 aprilie, 2011 - 04:35 PM
Autor: Andreea Hnyatek      
Categorie: EDUCATIE
0

O tornada intr-o sticla, doua cristale care prin ciocnire produc curent, leaduri care aprind cu ajutorul unei elice si a unui bec si pirueta ametitoare. Sunt cateva din cele peste 50 de experimente pe care le puteti vedea incepand cu astazi, la Experimentarium.

Este vorba de un proiect national, in scopul promovarii sectiei de fizica si atragerea tinerilor absolventi de liceu spre invatamantul universitar din domeniul fizicii si ingineriei. “Este un proiect in premiera nationala. Intr-un spatiu al Politehnicii am amenajat cateva zeci de standuri, unde se vor face zilnic experimente in scopul de a promova Facultatea de Fizica. Ne-ar placea de nu, acest loc sa intre in circuitul turistic al Timisoarei”, spune Nicolae Robu, rectorul Universitatii Politehnica.

Experimentarium  este un Centru Experimental, rezultat al unei colaborari intre Universitatea Politehnica si Universitatea de Vest. “Experimentarium este o completare a unei idei a Facultatii de Fizica. Vrem sa punem in valoare o parte din aparatura si instrumentele din cadrul facultatii si sa atragem cat mai multi tineri liceeni catre acest domeniu. Ii vom invita aici si vom avea studenti voluntari care sa le raspunda la intrebari”, spune Ioan Talpos, rectorul Universitatii de Vest.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...