Laborator de robotica DRÄXLMAIER la Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Compania germană a investit 90.000 de euro în renovarea și echiparea Smart Robotics DRÄXLMAIER cu tehnologie de ultimă generație necesară dezvoltării studenților.

Parteneriatul DRÄXLMAIER cu Universitatea Politehnica Timișoara se concretizează printr-o nouă investiție în educație. Compania a modernizat un laborator pentru studenți și a donat un robot universal, 16 computere noi și un sistem performant de conferințe. În laboratorul Smart Robotics DRÄXLMAIER, studenții Facultății de Mecatronică au toată infrastructura necesară pentru a-și dezvolta competențele în domeniul roboticii de ultimă generație.

Investiția de 90.000 de euro realizată de DRÄXLMAIER Group în noul laborator oferă studenților oportunitatea de a face practică folosind cele mai noi tehnologii. Viitoarele generații de specialiști vor învăța să creeze aplicații și programarea roboților. Îndrumați de specialiștii universității, tinerii au șansa de a face primii pași într-o viitoare carieră de succes în domeniul roboticii”, a spus Dr. Alexander Schubel, Plant Manager în cadrul DRÄXLMAIER Timișoara.

Conducerea Universității Politehnica Timișoara apreciază implicarea companiei în susținerea tinerilor. „DRÄXLMAIER Group este un partener important al universității noastre. Vorbim despre o investiție în viitorul studenților universității – ei pot astfel urma stagii de practică folosind echipamente performante. Succesul DRÄXLMAIER și al universității depinde de dezvoltarea studenților noștri și transformarea lor în profesioniști”, susține Conf. Univ. Dr. Ing. Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Partenerul companiei DRÄXLMAIER în renovarea laboratorului este Asociația Școala Mamei Junior. “Sute de studenți se vor bucura de rezultatele muncii noastre și ale investiției DRÄXLMAIER. Tinerii care vor face primii pași în domeniul roboticii au acum cele mai bune condiții să facă practică într-un spațiu modern”, spune Ioana Vârtosu, Președintele Asociației Școala Mamei Junior.

Tinerii pasionați de robotică au șansa să dezvolte ulterior o carieră în fabrica DRÄXLMAIER Timișoara, unde se produc componente electronice și sisteme de baterii de înaltă tensiune pentru automobile hibrid și electrice.

Viitorul începe în laboratorul DRÄXLMAIER de la universitate, însă poate continua în echipa noastră de specialiști din fabrică. Ne dorim ca studenții care fac practică aici să se înscrie în proiecte de internship și să devină colegii noștri. Avem în fabrică unele dintre cele mai inovatoare tehnologii de producție în segmentul E-mobility din industria auto”, a spus Bogdan Vasiliu, Manager Focus Factory Components Systems/Battery System la DRÄXLMAIER Timișoara.

DRÄXLMAIER Group

DRÄXLMAIER Group furnizează producătorilor de automobile premium din întreaga lume sisteme complexe de cablaje, componente electrice și electronice centrale, interioare exclusive și sisteme de baterii pentru mobilitate electrică. Îmbinarea competențelor de bază în interioare, componente electrice și electronice și sisteme de baterii asigură companiei DRÄXLMAIER o poziție unică în industrie. Astfel, compania acoperă întregul proces, de la ideea inițială, prin dezvoltare și producție și până la livrarea produselor către liniile de asamblare ale producătorilor de automobile premium. Inventatorul cablajului specific fiecărui client, DRÄXLMAIER Group a patentat inovații în domeniul componentelor electrice și electronice. Acestea includ sisteme de cablaj multi-tensiune și înaltă tensiune, sisteme de gestionare a bateriilor și distribuitoare inteligente de energie. DRÄXLMAIER lucrează la viitorul mobilității fără emisii cu soluțiile sale pentru sisteme de baterii de joasă tensiune și de înaltă tensiune. În calitate de lider de piață pentru sistemele de interioare, DRÄXLMAIER Group furnizează sisteme de iluminat ambiental, console centrale, borduri și uși, precum și module de cockpit pentru producătorii de automobile premium.

DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu peste 65 de locații în peste 20 de țări. Fondată în Germania în 1958, compania are peste 75.000 de angajați în întreaga lume. Pentru DRÄXLMAIER Group ca o afacere administrată de proprietar, gândirea responsabilă și pe termen lung a fost întotdeauna baza succesului economic. Prin urmare, un element central al strategiei sale este proiectarea proceselor de afaceri și de producție, precum și realizarea produselor, într-o manieră mai durabilă, pentru a crește competitivitatea companiei pe termen lung.

În 2021, DRÄXLMAIER Group a generat vânzări de 4,6 miliarde de euro. Compania face parte din Top 100 al furnizorilor de componente pentru automobile și printre clienții noștri se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche și Volkswagen, precum și producători auto californieni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. CG spune:

    Pacat ca anumite componente din management forteaza, prin mentalitatea comunista, plecarea angajatilor buni, pastrand doar masa supusa si lingusitoare.

  2. Gepeto spune:

    stiati ca nu mai este capital privat aceasta firma? apartine unei primarii din germania