Noutati :

La Universitatea Politehnica Timisoara se cauta solutii pentru facilitarea accesului tinerilor din medii dezavantajate la invatamantul superior

26 noiembrie, 2016 - 11:05 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. In perioada 15 iulie – 25 noiembrie 2016, cadre didactice ale Universitatii Politehnica Timisoara, impreuna cu reprezentanti ai sudentilor, au interactionat cu sute de elevi din 6 judete ale tarii: Arad, Caras-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinti si Timis. Scopul intalnirilor a constat in informarea elevilor din clasele a XI-a si a XII-a asupra ofertei educationale existente, precum si a facilitatilor si oportunitatilor de care pot beneficia ca si viitori studenti. in principal, au fost vizati elevii din zonele defavorizate, acestora prezentandu-li-se in detaliu fiecare dintre cele 10 facultati UPT, cu accent pe beneficiile oferite de universitatea noastra, dar si pe aspectele de care ar trebui sa tina cont atunci cand fac o alegere pentru viitorul lor. De asemenea, prin intermediul materialelor oferite, elevii au posbilitatea sa analizeze indeaproape optiunile pe care le au.

caravana-upt

Deplasarile in cele 6 judete au fost facute in cadrul proiectului ,,Servicii de consiliere si orientare in cariera a elevilor si studentilor – in vederea accesului la invatamantul superior tehnic a mediilor dezavantajate social si prevenirea abandonului universitar”, implementat, in perioada 15 iulie – 15 decembrie 2016, de Universitatea Politehnica Timisoara, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice. Obiectivul principal al proiectului este cresterea echitatii sociale, in vederea incluziunii sociale si sporirea accesului la invatamantul superior.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...