Noutati :

La Universitatea Politehnica din Timisoara a fost inaugurat singurul Centru de Competente in Plasturgie din Vestul tarii

12 noiembrie, 2014 - 02:18 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Centrul de Competente in Plastrugie  a fost deschis la Facultatea de Mecanica printr-o investitie de 500.000 euro si are doua componente: una de pregatire a studentilor si alta de cercetare, care va permite companiilor sa inoveze si sa isi dezvolte produsele.

Centrul are drept scop cresterea competentelor in domeniul plasturgiei, domeniu in care sunt prezente cele mai multe firme din vestul tarii.

In cadrul CCP se vor desfasura urmatoarele activitati:Cursuri de formare profesionala; Program de Master; Activitati de cercetare-dezvoltare pentru asimilarea de noi produse.

„Centrul acesta de Plasturgie cu cele doua directii foarte clare, unitatea de traning si unitatea de cercetare-dezvoltare vine sa acopere un gol imens din industria romaneasca, gol aparut ca urmare a lipsei unor programe care sa pregateasca specialisti de diferite nivele. Centrul nostru acopera practic si nevele care erau poate de domeniul scolilor postliceale dar si specialisti de inalta calificare pe programele de master si cursurile post-universitare de pregatire.” a declarat prof.univ.dr.ing.Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara.

Realizarea Centrului de Competente in Plasturgie reprezinta rezultatul  unei bune colaborari cu mediul economic, inaugurarea acestuia  fiind inclusa programul pregatit de Politehnica pentru aniversarea a 94 de ani de existenta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...