Noutati :

La un pas sa bata palma cu calugaritele? Anuntul facut de primarul Nicolae Robu in privinta cladirilor CNB

3 februarie, 2016 - 03:54 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Dupa ani de negocieri, reprezentantii Primariei Timisoara par sa fi ajuns la un consens cu proprietarii cladirilor care adapostesc Colegiul National Banatean. Pana in prezent, pretul cerut de catre reprezentantii Ordinului Calugaritelor de la Notre Dame a depasit cu mult posibilitatile financiare ale Consiliului Local.

„Noi am inceput de foarte multa vreme negocierile cu Episcopia Romano-Catolica pentru ca primaria sa cumpere acele cladiri in care isi desfasoara activitatea Colegiul National Banatean. Pretul initial era unul pe care noi nu-l puteam plati. Am discutat de-a lungul timpului mai multe variante, a trebuit mereu sa gasim formule prin care sa cadem de acord, sa ajungem in final la sume rezonabile, pe care sa le putem asuma. Sigur ca, pe langa sumele respective exista si alte intelegeri care tin de spatii secundare, de modul in care procedam vizavi de spatii secundare. La ora actuala eu cred ca tot ce-a fost de lamurit s-a cam lamurit. Sunt si cladiri asupra carora exista cereri de restituire depuse la Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatii. Este un proces mai complex, dar acest proces, dupa aprecierea mea, este acum spre final. Sper ca intr-un orizont de timp relativ scurt, nu vreau sa dau termene, sa putem trage linia, sa intram in comisia de negociere cu tertii si apoi sa supunem la votul consiliului local achizitia cladirilor. Este absolut necesar sa rezolvam aceasta problema, altminteri toata lumea este pagubita. Platim chirii si sunt sume care in timp devin mari, nu putem face lucrari majore in spatii care nu sunt ale noastre. Episcopia Romano-Catolica nu poate intretine niste spatii pe care nu le foloseste. Dupa ce ajungem sa facem transferul de proprietate in patrimoniul municipalitatii evident ca vom da drumul la lucrari de intretinere, de renovare, de o alta amplitudine fata de ceea ce s-a putut face pana acum”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

La inceputul negocierilor cu Ordinul Calugaritelor de la Notre Dame, proprietarul cladirilor, suma de la care a pornit discutie privind cumpararea imobilelor s-a ridicat la aproximativ 6 milioane de euro. Dupa o evaluare ceruta de reprezentantii Primariei, valoarea cladirii a fost stabilita ca fiind mult mai mica, insa nu a fost facuta publica.

Singura cladire pentru care nu se mai ia in calcul varianta cumpararii de catre municipalitate este cea care, in prezent, gazduieste Casa Studentilor. Asta pentru ca, daca ar intra in calcul si achizitionarea acestui imobil, suma la care s-ar ridica cumpararea cladirilor ar fi mult mai mare decat poate plati Primaria Timisoara.

Reprezentantii Primariei Timisoara au alocat in bugetul de anul acesta al orasului suma de 4 milioane de lei, pentru demararea procedurilor de achizitii a complexului de cladiri in care functioneaza Colegiul Banatean, dar si Liceul Dositei Obradovici.

CITESTE SI: Primaria Timisoara nu s-a inteles cu calugaritele de la Notre Dame. Le va plati in continuare chirie 15.000 de euro pe lunaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...