Noutati :

La trei licee din Timis, peste 90% dintre candidatii la Bacalaureat au promovat!

9 iulie, 2012 - 02:43 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Trei licee din Timis au inregistrat un procent de peste 90% dintre elevi reusiti la sesiunea iunie-iulie a examenului national. La cele 4 licee cu 0% elevi promovati nu se pune problema schimbarii directorilor!

Cel mai mare procent de promovare a examenului de Bacalaureat il are Liceul Teoretic „N. Lenau” – cu 98% elevi reusiti. Urmeaza Colegiul National Banatean – 94% si Colegiul National „C.D. Loga” – 91%.

La polul opus, sub 10% promovabilitate a fost inregistrata la 13 unitati de invatamant, la care putem adauga cele patru scoli cu 0 elevi promovati inainte de contestatii:
1. Grup Scolar Agricol „Iulian Dracea” Timisoara
2. Grup Scolar Agricol Biled
3. Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Timisoara
4. Liceul Particular „Henri Coanda” Timisoara.

Rezultatele inregistrate de cele 4 licee vor face obiectul unei analize in Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Timis”, explica inspectorul scolar general, Cornel Petroman. Doua din cele patru unitati de invatamant – Grup Scolar Agricol „Iulian Dracea” Timisoara si Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Timisoara, fostul CFR – au obtinut 0% promovabilitatea si anul trecut.

Vrem sa vedem care sunt factorii esentiali care au condus la ramanerea celor doua unitati scolare in aceleasi coordonate”, a spus Cornel Petroman. Intrebat daca se pune problema demiterii directorilor celor doua scoli, acesta a raspuns sec: „Intamplarea face ca cele doua licee proaste sa fie conduse de doi directori foarte buni”. Inspectorul scolar general a precizat ca de vina pentru rezultatele extrem de proaste inrgistrate lacele patru unitati scolare il reprezinta faptul ca „materialul uman cu care lucreaza aceste licee nu difera de la an la an. Acolo, in clasa a IX-a, au intrat elevi cu note foarte mici, iar rezultatele s-au vazut acum. Nu putem da vina doar pe elevi, ci, in egala masura, pe parinti si profesori”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...