Noutati :

La Timisoara, textul literar se bea indulcit cu cafea, la discutii (re)creative

1 februarie, 2012 - 09:33 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Biblioteca Judeteana Timis a inaugurat conceptul de Cafenea literara in Bastionul Theresia. Evenimente de cultura intr-o atmosfera full flavour vor promova Timisoara Capitala Europeana.

O imbinare intre cafenea si sala de lectura este reteta pe care Biblioteca Judeteana Timis o propune iubitorilor de literatura. Tudor Cretu, managerul BJT, vrea sa apropie tinerii de carte printr-o noua initiativa.

Organizatorii evenimentului au gasit si un nume pentru cafeneaua literara: Cafe Text.

Sub pretextul lansarii a doua volume, „Pagini despre Banat“, coordonat de Mihai Ciucur si Dina Dinca si „Carte straina veche in Biblioteca Judeteana Timis, secolul al XVIII-lea, partea a III-a (1771-1781)“, sub coordonarea Calinei Galis, miercuri seara, la Bastionul Theresia, a fost prezentat proiectul viitoarei Cafe Text.

Personalitati din lumea culturala banateana au participat la eveniment, alaturi de multi tineri, pasionati de literatura, provocati de aceasta initiativa.

Conceptul se va materializa, pentru inceput, in cadrul evenimentelor culturale organizate in spatiul Bibliotecii Judetene, urmand ca, in perioada urmatoare sa fie perfectat un parteneriat public-privat pentru destinatia de cafenea.

Mai intai vrem sa obisnuim publicul cu acest concept, sa-l familiarizam cu evenimentele culturale din Timisoara si, pe urma, luam in calcul si ideea unui parteneriat pentru a le putea oferi cititorilor si posibilitatea de a gusta altfel literatura“, ne-a spus Tudor Cretu, managerul BJT.

Unele dintre vocile prezente au sustinut si dezvoltarea cafenelei literare cu scopul de a sustine candidatura Timisoarei la titulatura de Capitala Europeana in 2020.

FOTO: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...